Plantilla de sol·licitud d’Assemblea General Extraordinària per part del 10% de les persones sòcies

Darrera actualització: 28 desembre 2022
Temps de lectura: 2 min.

Comparteix:

Cerca..
Filtra contingut
Tipus de contingut
Actualitat
Coneixement
Plantilles
Temàtiques

A continuació teniu una plantilla de sol·licitud d’Assemblea General Extraordinària per part del 10% de les persones sòcies de l’entitat. D’acord amb el que s’estableix a la normativa en matèria d’associacions, un 10% de les persones sòcies tenen dret a demanar a la Junta Directiva que convoqui una Assemblea General Extraordinària. Aquesta sol·licitud sempre s’ha de fer per escrit, incloent-hi a la seva petició els punts de l’ordre del dia a tractar.

En cas de realitzar aquesta sol·licitud, la Junta Directiva està obligada a convocar dita assemblea extraordinària en un termini màxim de 30 dies, ja que correspon a la junta la convocatòria de les assemblees generals.

Habitualment, aquest dret de les persones sòcies també queda reflectit al document dels estatuts de l’entitat. Aquesta previsió estatutària pot mantenir el 10% establert a la legislació vigent o millorar-lo. En cap cas, el percentatge d’associades podria ser superior al que disposa la Llei 4/2008.

Consulta i descàrrega de la plantilla

Com es fa servir la plantilla?

La plantilla està disponible en diferents formats: dos formats descarregables que us podeu baixar per treballar des del vostre ordinador i un format Drive que haureu de duplicar per poder treballar-hi en línia.

A més, tingueu en compte la següent llegenda:

 • Text en vermell: tot allò que heu de modificar o omplir.
 • Comentaris al marge: recomanacions, explicacions o aclariments per facilitar la comprensió de la plantilla.

Altres recursos d’interès

A més, al CRAJ disposem del següent material de cessió o lloguer que us pot ser d’utilitat per a la vostra assemblea:

 • Urna de metacrilat
 • Videoprojector
 • Pantalla
 • Punter làser per presentacions
 • Faristol

Per a més informació

Si teniu dubtes o necessiteu un cop de mà, poseu-vos en contacte amb nosaltres o demaneu-nos un assessorament gratuït escrivint a info@crajbcn.cat, trucant al 93 265 52 17 o per Telegram o WhatsApp.

T'ha estat útil aquesta informació?

  POLÍTICA DE PRIVACITAT. De conformitat amb el que estableix el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (GDPR), i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), t'informem de:

  El responsable de les dades facilitades lliurement és el Consell de la Joventut de Barcelona (NIF V08825804), amb seu a l’Espai Jove La Fontana, carrer Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona, telèfon 93 265 4736 i correu electrònic cjb@cjb.cat. En nom de l'organització tractem la informació que ens facilites amb la finalitat d'oferir el servei sol·licitat. D’acord amb els convenis de gestió cívica dels diferents serveis entre el Consell de la Joventut de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, aquests drets podran ser cedits total o parcialment a l’Ajuntament de Barcelona, amb el mateix objectiu d’activitat que regula el conveni de gestió. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal.

  Així mateix, t’informem que pots exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les teves dades i els de limitació i oposició al seu tractament tot adreçant-te a carrer Gran de Gràcia, 190-192, 08012, Barcelona (Barcelona), escrivint al correu dades@cjb.cat o reclamant a aepd.es.

  Accepto la Política de privacitat.