Organització d’una parada de Sant Jordi

Darrera actualització: 30 juliol 2021
Temps de lectura: 3 min.

Comparteix:

Cerca..
Filtra contingut
Tipus de contingut
Actualitat
Coneixement
Plantilles
Temàtiques

Aquest article forma part d’una sèrie d’articles sobre esdeveniments. Consulta la resta d’articles a ‘Tot el que cal saber per organitzar esdeveniments!’ (CRAJ).

Per poder posar una parada el 23 d’abril a Barcelona cal disposar d’un permís d’ocupació de l’espai públic. Aquests permisos són totalment gratuïts i la tramitació es fa a través de l’Oficina Virtual de Tràmits de l’Ajuntament de Barcelona, presentant una sol·licitud de permís d’ocupació de l’espai públic per la Diada de Sant Jordi. Tota la informació està disponible a: Parades de roses i llibres.

Termini

El període durant el qual s’ha de fer la sol·licitud surt anunciat cada any. Dura aproximadament un mes i acostuma a coincidir amb el mes de febrer. 

Tipus d’ubicacions de la parada

S’estableixen els següents tipus d’espais per a la instal·lació d’una parada: 

 • Espais vinculats a establiments: situats davant de locals o comerços i reservats específicament tant a llibreries i floristeries com a aquells establiments que, sense tenir llicència de llibreria i/o floristeria (escoles, parròquies, fundacions, etc.) durant la Diada de Sant Jordi se situen davant del seu local per vendre llibres i/o roses.
 • Espais representatius: restringits, a fi d’evitar l’excessiva concentració i fer-ne més amable l’ús, on tindran preferència les floristeries i les entitats socioculturals, de lleure, educatives i d’altres per a la venda de llibres. Podeu consultar la relació d’espais representatius a la web: barcelona.cat/parades-sant-jordi. Caldrà fer la tramitació a través del Permís d’ocupació de l’espai públic per la Diada de Sant Jordi: Espais vinculats a establiments/ Espais representatius.
 • Espais lliures: són aquells que estan disponibles per a tota la ciutadania, ubicats fora dels espais representatius i dels espais reservats davant de comerços o establiments. Caldrà fer la tramitació a través del Permís d’ocupació de l’espai públic per la Diada de Sant Jordi: Espais Lliures. La tramitació telemàtica permet escollir en temps real la ubicació d’entre els emplaçaments disponibles i obtenir de forma immediata el permís d’ocupació per a la instal·lació d’una parada de roses o de llibres.

Tramitació

Les sol·licituds es poden presentar només telemàticament amb el Permís d’ocupació de l’espai públic per a la instal·lació d’una parada de venda de roses o llibres amb motiu de la Diada de Sant Jordi. Aquest tràmit és gratuït. 

Es pot fer la tramitació telemàtica de manera àgil i ràpida utilitzant idCAT Mòbil. També s’accepta qualsevol certificat digital reconegut pel Consorci AOC.

Caldrà emplenar el formulari de sol·licitud, adjuntar-hi la documentació necessària i presentar-ho tot al registre telemàtic de l’Ajuntament de Barcelona. És recomanable aportar un croquis amb la ubicació. Per fer-ho, podeu accedir al web del Punt d’Informació Cartogràfica de Barcelona i marcar en el plànol l’emplaçament on demaneu la parada. A més, cada cas té les seves especificitats:

 • Permisos d’ocupació dels espais vinculats a establiments: podeu obtenir el permís d’ocupació de l’espai específicament reservat davant del vostre local o comerç, per instal·lar una parada durant la Diada de Sant Jordi. Si disposeu de més d’un local o establiment associat a un mateix CIF, haureu de tramitar cada permís d’ocupació de forma individualitzada. Tot i que l’aplicatiu del tràmit us mostrarà tots els espais vinculats a aquell CIF, només en podreu seleccionar un a cada tràmit.
 • Permisos d’ocupació dels espais representatius: podeu escollir l’espai d’entre els emplaçaments disponibles dins els àmbits delimitats com a representatius i sol·licitar el permís d’ocupació per instal·lar una parada durant la Diada de Sant Jordi.
 • Permisos d’ocupació dels espais lliures: cal tenir en compte que només es pot tramitar un permís d’ocupació per titular. Per això és molt important que us assegureu d’haver seleccionat l’emplaçament desitjat, ja que un cop obtingut el permís no existeix l’opció de modificar-ne les dades o renunciar-hi. Seleccioneu l’emplaçament al mapa on veureu identificats els espais de la següent manera:
  • Punts vermells: espais per a venda de roses.
  • Punts blaus: espais per a venda de llibres.
  • Punts negres: espais ocupats.

Resposta de l’Administració

 • Permisos d’ocupació dels espais vinculats a establiments: s’obtenen de forma immediata en el mateix moment de fer la sol·licitud. Descarregueu el document del permís d’ocupació en format PDF, on constarà l’emplaçament escollit. També el rebreu a l’adreça de correu electrònic que proporcioneu en el formulari.
 • Permisos d’ocupació dels espais representatius: descarregueu el document del justificant de sol·licitud del permís, posteriorment els serveis tècnics del districte on es vol instal·lar la parada enviaran a l’adreça de correu electrònic facilitada al formulari, el permís d’ocupació, on constaran detallades les característiques de la parada a instal·lar.
 • descarregueu el document justificant de sol·licitud del permís. Posteriorment, els serveis tècnics del districte on es vol instal·lar la parada us enviaran el permís d’ocupació a l’adreça facilitada al formulari. Al permís constaran detallades les característiques de la parada a instal·lar.
 • Permisos d’ocupació dels espais lliures: descarregueu el document del permís d’ocupació en format PDF, on constarà l’emplaçament escollit. També el rebreu a l’adreça de correu electrònic que proporcioneu en el formulari.

Altres recursos d’interès

Si teniu dubtes o necessiteu un cop de mà, poseu-vos en contacte amb nosaltres o demaneu-nos un assessorament gratuït escrivint a info@crajbcn.cat, trucant al 93 265 52 17 o per Telegram o WhatsApp.

T'ha estat útil aquesta informació?

  POLÍTICA DE PRIVACITAT. De conformitat amb el que estableix el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (GDPR), i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), t'informem de:

  El responsable de les dades facilitades lliurement és el Consell de la Joventut de Barcelona (NIF V08825804), amb seu a l’Espai Jove La Fontana, carrer Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona, telèfon 93 265 4736 i correu electrònic cjb@cjb.cat. En nom de l'organització tractem la informació que ens facilites amb la finalitat d'oferir el servei sol·licitat. D’acord amb els convenis de gestió cívica dels diferents serveis entre el Consell de la Joventut de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, aquests drets podran ser cedits total o parcialment a l’Ajuntament de Barcelona, amb el mateix objectiu d’activitat que regula el conveni de gestió. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal.

  Així mateix, t’informem que pots exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les teves dades i els de limitació i oposició al seu tractament tot adreçant-te a carrer Gran de Gràcia, 190-192, 08012, Barcelona (Barcelona), escrivint al correu dades@cjb.cat o reclamant a aepd.es.

  Accepto la Política de privacitat.