Plantilla d’acta fundacional de l’entitat

Temàtiques: Creació d'entitatsEtiquetes:
Darrera actualització: 28 desembre 2022
Temps de lectura: 2 min.

Comparteix:

Cerca..
Filtra contingut
Tipus de contingut
Actualitat
Coneixement
Plantilles
Temàtiques

L’acta fundacional o acord de constitució és el document que dona entrada a una associació al Registre d’Associacions del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

És el primer document d’una associació, juntament amb els estatuts, i s’ha de formalitzar per escrit. En ella hi consta el lloc i data de la reunió on es funda l’associació, les dades de les persones assistents i, per tant, sòcies fundadores, la denominació de l’associació, l’aprovació dels estatuts i la designació de les persones que integren l’òrgan de govern. Aquest ha d’estar format mínim per 3 persones, amb els càrrecs de presidència i secretaria obligatoris, i un tercer càrrec opcional que pot ser tresoreria, vicepresidència, vocal… Serà, per tant, la primera Junta Directiva de l’associació.

A continuació teniu el model de certificat en PDF emplenable que facilita el Departament de Justícia. És un model d’acta modificable si cal afegir més sòcies fundadores o més càrrecs. Es tracta d’un document formal que cal que consti per escrit i que vagi signada per totes les persones fundadores de l’associació. 

En la constitució de l’associació, caldrà adjuntar a l’acta fundacional i els estatuts la fotocòpia dels DNIs/NIEs dels membres de la Junta Directiva, a més de la sol·licitud d’inscripció de la constitució d’una associació i el comprovant de pagament de la taxa corresponent. Aquí el tràmit en línia: Constitució d’una associació.

Consulta i descàrrega de la plantilla

Com es fa servir la plantilla?

Trobareu la plantilla en format PDF emplenable. Per poder descarregar i emplenar adequadament els formularis en format PDF és necessari que disposeu d’un lector d’arxius PDF. Dins de cada un dels tràmits del Registre d’Associacions, podeu trobar els diferents certificats que facilita el Departament de Justícia.

Altres recursos d’interès

Per a més informació

Si teniu dubtes o necessiteu un cop de mà, poseu-vos en contacte amb nosaltres o demaneu-nos un assessorament gratuït escrivint a info@crajbcn.cat, trucant al 93 265 52 17 o per Telegram o WhatsApp.

T'ha estat útil aquesta informació?

    POLÍTICA DE PRIVACITAT. De conformitat amb el que estableix el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (GDPR), i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), t'informem de:

    El responsable de les dades facilitades lliurement és el Consell de la Joventut de Barcelona (NIF V08825804), amb seu a l’Espai Jove La Fontana, carrer Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona, telèfon 93 265 4736 i correu electrònic cjb@cjb.cat. En nom de l'organització tractem la informació que ens facilites amb la finalitat d'oferir el servei sol·licitat. D’acord amb els convenis de gestió cívica dels diferents serveis entre el Consell de la Joventut de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, aquests drets podran ser cedits total o parcialment a l’Ajuntament de Barcelona, amb el mateix objectiu d’activitat que regula el conveni de gestió. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal.

    Així mateix, t’informem que pots exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les teves dades i els de limitació i oposició al seu tractament tot adreçant-te a carrer Gran de Gràcia, 190-192, 08012, Barcelona (Barcelona), escrivint al correu dades@cjb.cat o reclamant a aepd.es.

    Accepto la Política de privacitat.