Aplicacions web que faciliten la participació en línia

Darrera actualització: 12 abril 2022
Temps de lectura: 4 min.

Comparteix:

Cerca..
Filtra contingut
Tipus de contingut
Actualitat
Coneixement
Plantilles
Temàtiques

Les assemblees i reunions virtuals sovint dificulten la participació de les membres de l’entitat i ens costa sentir-nos connectades amb el grup i el projecte. En aquest article us facilitem un recull d’aplicacions online per dinamitzar les vostres assemblees i reunions i facilitar la participació en elles. Algunes d’elles disposen d’una pissara virtual on tothom que tingui el link hi pot interactuar.

Aplicacions amb pissarres virtuals interactives

Jamboard

La més simple, però a la vegada més senzilla d’utilitzar! Es tracta d’una aplicació de Google. Trobareu eines com bolígrafs, post-its, imatges, formes, text i làser. En una mateixa Jam hi pot haver-hi diverses pissarres. Podeu descarregar-vos els resultats com a pdf o imatge. Amb el mode compartir qualsevol persona amb el link pot participar a la pissarra.

Stormboard

Ideal per fer plujes d’idees! Podeu agrupar les idees per temàtiques en diferents pissarres o bé per post-its de colors. Ofereix l’eina de votacions i temporitzador. Podeu convidar a participar de la pluja d’idees a qualsevol persona a través d’un link o per correu. Cal registrar-se tant per crear-ne un de nou com per participar-hi.

Mural

Per fer murals interactius de tot tipus. Podeu començar amb una pissarra en blanc o utilitzar alguna plantilla. En el mural es pot afegir text, post-its, formes, icones, imatges, arxius, etc. Té l’opció de xat, comentaris i votacions. Per convidar a participants, podeu fer-ho per correu o compartint el link. Tot allò creat podreu descarregar-ho com a pdf, imatge png o zip, entre d’altres.

Miro

Una pissarra amb eines d’allò més variades com: text, post-its, formes, bolígrafs, comentaris, adjuntar arxius… També ofereix plantilles fetes per fer pluja d’idees, mapejar, fer diagrames, estrategia, planificació… Per eines com votacions, videoxat o cronòmetre cal tenir una versió de pagament (prova gratuïta de 14 dies). Podeu exportar els resultats en imatge i pdf, entre d’altres. Amb la versió gratuïta, cada persona que convides s’ha d’afegir al teu equip i tenir accés a totes les pissarres. Per pissarres privades, cal un perfil de pagament.

Padlet

Per penjar tot tipus de continguts: arxius, enllaços, fotos, videos, notes de veu, dibuixos, localitzacions i altres padlets. Aquests continguts es poden organitzar de maneres diverses (quadrícules, columnes, mapes…) i connectar-los entre ells. Per crear un padlet cal registrar-se amb un compte i cada usuari disposa de tres padlets gratuïts. Els visitants del padlet poden participar en ella i introduir-hi nous continguts (amb el mode públic). Els continguts del padlet es poden exportar com imatge, pdf o excel. Aquí teniu un exemple!

Altres aplicacions amb eines d’utilitat (sense pissarra)

Mentimeter

Per fer presentacions interactives. Podeu incloure diapositives amb diverses funcions: text, imatges, videos, cites, números… A més, podeu afegir-hi qüestionaris de tot tipus: opció múltiple, rankings, final obert, escales, pluges d’idees, quiz competition i altres opcions més avançades. Per crear una presentació cal registrar-se, però tothom pot participar-hi sense estar-ho a través d’un codi, link o QR. Us podeu descarregar la presentació en pdf.

Genially

Permet fer creacions d’allò més diverses: presentacions, dossiers i informes, reptes i activitats variades (quiz, sopa de lletres, eix cronològic, mapes, matemàtiques, scape room, guies, infografies…). Hi trobareu plantilles gratuïtes i d’altres premium. Podeu afegir col·laboradores de la creació i per crear-ne un cal registrar-se, tot i que les participants no cal que ho estiguin. La publicació serà pública (el mode privat requereix la versió de pagament) i podeu compartir la vostra creació per mail, a través del link, a les xarxes socials…

Kahoot

Per fer qüestionaris de tot tipus! Podeu crear-ne de nous o utilitzar plantilles ja fetes. Les participants poden respondre el qüestionari des del seu dispositiu mòbil o ordinador introduint el codi del joc a kahoot.it. La modalitat Kahoot Basic és gratuïta i permet fins a un màxim de 10 jugadores. Per crear un joc nou cal tenir un compte.

Educaplay

Ofereix tot tipus d’activitats: quiz, relacionar conceptes, omplir mapes, puzles, diàlegs, dictats, sopes de lletres, etc.  N’hi ha de ja fetes o en podeu crear de noves. Per convidar a altres persones només s’ha de compartir el codi de l’activitat.

Altres recursos d’interès

Si teniu dubtes o voleu més informació, poseu-vos en contacte amb nosaltres escrivint a info@crajbcn.cat, trucant al 93 265 52 17 o per Telegram o WhatsApp.

Aquest article ha estat elaborat a partir dels continguts treballats al Grup de Treball d’Associacionisme Educatiu del CJB.

T'ha estat útil aquesta informació?

    POLÍTICA DE PRIVACITAT. De conformitat amb el que estableix el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (GDPR), i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), t'informem de:

    El responsable de les dades facilitades lliurement és el Consell de la Joventut de Barcelona (NIF V08825804), amb seu a l’Espai Jove La Fontana, carrer Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona, telèfon 93 265 4736 i correu electrònic cjb@cjb.cat. En nom de l'organització tractem la informació que ens facilites amb la finalitat d'oferir el servei sol·licitat. D’acord amb els convenis de gestió cívica dels diferents serveis entre el Consell de la Joventut de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, aquests drets podran ser cedits total o parcialment a l’Ajuntament de Barcelona, amb el mateix objectiu d’activitat que regula el conveni de gestió. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal.

    Així mateix, t’informem que pots exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les teves dades i els de limitació i oposició al seu tractament tot adreçant-te a carrer Gran de Gràcia, 190-192, 08012, Barcelona (Barcelona), escrivint al correu dades@cjb.cat o reclamant a aepd.es.

    Accepto la Política de privacitat.