Plantilla de compromís de voluntariat

Temàtiques: LegalitatEtiquetes:
Darrera actualització: 28 desembre 2022
Temps de lectura: 2 min.

Comparteix:

Cerca..
Filtra contingut
Tipus de contingut
Actualitat
Coneixement
Plantilles
Temàtiques

En la següent plantilla us presentem els elements que ha de contenir la fitxa d’inscripció de noves persones voluntàries, entenent-lo com un document que formalitza l’entrada de les persones a formar part del voluntariat de l’entitat i en el que es defineix el compromís que adquirirà la persona i l’entitat. Es tracta de la mateixa plantilla que ha dissenyat la Federació Catalana de Voluntariat Social: Model Full de Compromís de la FCVS

Partim de la consideració que la futura persona voluntària de l’entitat entén el voluntariat com un conjunt de persones que de forma lliure i sense compensació econòmica efectuen, dins del marc d’una organització estable i democràtica, una prestació de serveis cívics o socials, que comporti un compromís d’actuació a favor de la societat i la persona.

En aquest sentit, és important ser clars amb les responsabilitats d’esdevenir-ne voluntari i els pilars en els quals s’emmarcarà l’acció de la persona voluntària novella com són el compromís, la participació i el treball en equip.

Com a membre del voluntariat de l’entitat es genera una relació mútua de responsabilitat i compromís entre l’entitat i la persona voluntària, ja que l’acció es concreta en el marc de l’entitat a través d’un projecte concret. S’entén que el voluntariat es fa lliurement i durant el temps lliure, implica una relació social i no implica una retribució econòmica, el què fa que sigui adaptable a la realitat de cadascú.

Així doncs, l’entitat es compromet a mantenir la realització de les tasques encomanades a la persona voluntària dins dels horaris de disponibilitats que s’han establert entre l’entitat i el voluntari a l’inici de la relació.

Cada un cert temps acordat, és convenient fer una reunió de seguiment amb la persona voluntària per conèixer com està vivint la seva experiència, les seves inquietuds i si hi ha quelcom a millorar.

Consulta i descàrrega de la plantilla

Com es fa servir la plantilla?

La plantilla està disponible en diferents formats: dos formats descarregables que us podeu baixar per treballar des del vostre ordinador i un format Drive que haureu de duplicar per poder treballar-hi en línia.

A més, tingueu en compte la següent llegenda:

  • Text en vermell: tot allò que heu de modificar o omplir.
  • Comentaris al marge: recomanacions, explicacions o aclariments per facilitar la comprensió de la plantilla.

Altres recursos d’interès

Per a més informació

Si teniu dubtes o necessiteu un cop de mà, poseu-vos en contacte amb nosaltres o demaneu-nos un assessorament gratuït escrivint a info@crajbcn.cat, trucant al 93 265 52 17 o per Telegram o WhatsApp.

T'ha estat útil aquesta informació?

    POLÍTICA DE PRIVACITAT. De conformitat amb el que estableix el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (GDPR), i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), t'informem de:

    El responsable de les dades facilitades lliurement és el Consell de la Joventut de Barcelona (NIF V08825804), amb seu a l’Espai Jove La Fontana, carrer Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona, telèfon 93 265 4736 i correu electrònic cjb@cjb.cat. En nom de l'organització tractem la informació que ens facilites amb la finalitat d'oferir el servei sol·licitat. D’acord amb els convenis de gestió cívica dels diferents serveis entre el Consell de la Joventut de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, aquests drets podran ser cedits total o parcialment a l’Ajuntament de Barcelona, amb el mateix objectiu d’activitat que regula el conveni de gestió. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal.

    Així mateix, t’informem que pots exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les teves dades i els de limitació i oposició al seu tractament tot adreçant-te a carrer Gran de Gràcia, 190-192, 08012, Barcelona (Barcelona), escrivint al correu dades@cjb.cat o reclamant a aepd.es.

    Accepto la Política de privacitat.