Plantilla llei de protecció de dades

Temàtiques: Legalitat
Darrera actualització: 20 març 2020
Temps de lectura: 2 min.

Comparteix:

Cerca..
Filtra contingut
Tipus de contingut
Actualitat
Coneixement
Plantilles
Temàtiques

A continuació us facilitem el text que heu d’adjuntar a qualsevol document que utilitzeu per a la recollida de dades personals i que ha de ser firmat per aquelles persones que cedeixen la seva informació personal per al seu ús per part de l’entitat. Alguns exemples de documents que usem són el formulari per associar-se, la fitxa d’inscripció a una activitat, l’autorització dels drets d’imatge, subscripció a un butlletí

La normativa de Protecció de Dades (el Reglament General de Protecció de Dades) obliga a totes les associacions que treballen amb dades personals a tenir-ne una especial cura, així com a notificar-ho adequadament a cada una de les persones titulars d’aquestes dades personals.

Per fer compatible la major exigència d’informació que introdueix el RGPD i la concisió i comprensió en la forma de presentar-la, des de les autoritats de Protecció de Dades es recomana adoptar un model d’informació per capes o nivells, que s’ha d’incloure al canal mitjançant el qual es recullen les dades, tant si és en format paper o online:

 • Nivell bàsic: en el moment de recollir les dades personals consta el resum de la política de privacitat amb un enllaç al nivell addicional.
 • Nivell addicional: hi consta la informació addicional que completa la política de privacitat de l’entitat.

Com veureu, el RGPD proposa redactar la informació en el format d’un quadre de fàcil lectura. En una columna hi constarà la informació bàsica (nivell bàsic) i en l’altra la informació addicional (nivell addicional). Cada text cal adaptar-lo a la finalitat per la qual es demanin les dades així com amb les dades i característiques de cada entitat.

Consulta i descàrrega de la plantilla

Com es fa servir la plantilla?

La plantilla està disponible en diferents formats: dos formats descarregables que us podeu baixar per treballar des del vostre ordinador i un format Drive que haureu de duplicar per poder treballar-hi en línia.

A més, tingueu en compte la següent llegenda:

 • Text en vermell: tot allò que heu de modificar o omplir.
 • Comentaris al marge: recomanacions, explicacions o aclariments per facilitar la comprensió de la plantilla.

Altres recursos d’interès

Per a més informació

Si teniu dubtes o necessiteu un cop de mà, poseu-vos en contacte amb nosaltres o demaneu-nos un assessorament gratuït escrivint a info@crajbcn.cat, trucant al 93 265 52 17 o per Telegram o WhatsApp.

T'ha estat útil aquesta informació?

  POLÍTICA DE PRIVACITAT. De conformitat amb el que estableix el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (GDPR), i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), t'informem de:

  El responsable de les dades facilitades lliurement és el Consell de la Joventut de Barcelona (NIF V08825804), amb seu a l’Espai Jove La Fontana, carrer Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona, telèfon 93 265 4736 i correu electrònic cjb@cjb.cat. En nom de l'organització tractem la informació que ens facilites amb la finalitat d'oferir el servei sol·licitat. D’acord amb els convenis de gestió cívica dels diferents serveis entre el Consell de la Joventut de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, aquests drets podran ser cedits total o parcialment a l’Ajuntament de Barcelona, amb el mateix objectiu d’activitat que regula el conveni de gestió. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal.

  Així mateix, t’informem que pots exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les teves dades i els de limitació i oposició al seu tractament tot adreçant-te a carrer Gran de Gràcia, 190-192, 08012, Barcelona (Barcelona), escrivint al correu dades@cjb.cat o reclamant a aepd.es.

  Accepto la Política de privacitat.