Plantilla d’un balanç de situació

Temàtiques: Gestió econòmicaEtiquetes:
Darrera actualització: 31 març 2020
Temps de lectura: 2 min.

Comparteix:

Cerca..
Filtra contingut
Tipus de contingut
Actualitat
Coneixement
Plantilles
Temàtiques

A continuació presentem un model estàndard del Ministeri de l’Interior de l’estructura que ha de tenir un balanç de situació, una eina comptable on queda reflectit el patrimoni amb què compta l’entitat en una data determinada. En aquesta pàgina del Ministeri també trobareu un model estàndard sobre un Balanç abreujat. A més, us deixem la informació sobre el Pla General de Comptabilitat on s’explica què inclou cada partida.

El balanç de situació té dues parts fonamentals: l’actiu i el passiu.

 • Actiu: En què ha invertit l’entitat? Recull la valoració monetària de tots els béns i drets de l’entitat com edificis, maquinàries, deutes de clients, saldos dels comptes corrents… La seva composició ens mostra en què ha invertit l’entitat els seus diners.
 • Passiu: D’on ha obtingut el finançament? Recull la valoració monetària dels recursos que han permès finançar els béns i drets de l’actiu. Comprèn les obligacions de l’entitat i el patrimoni net.

Així doncs, l’actiu ha de ser igual al passiu (actiu total = passiu total), de manera que: béns + drets = net patrimonial + obligacions

Consulta i descàrrega de la plantilla

Com es fa servir la plantilla?

La plantilla està disponible en diferents formats: dos formats descarregables que us podeu baixar per treballar des del vostre ordinador i un format Drive que haureu de duplicar per poder treballar-hi en línia.

A més, tingueu en compte la següent llegenda:

 • Text en vermell: tot allò que heu de modificar o omplir.
 • Comentaris al marge: recomanacions, explicacions o aclariments per facilitar la comprensió de la plantilla.

Altres recursos d’interès

Per a més informació

Si teniu dubtes o necessiteu un cop de mà, poseu-vos en contacte amb nosaltres o demaneu-nos un assessorament gratuït escrivint a info@crajbcn.cat, trucant al 93 265 52 17 o per Telegram o WhatsApp.

T'ha estat útil aquesta informació?

  POLÍTICA DE PRIVACITAT. De conformitat amb el que estableix el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (GDPR), i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), t'informem de:

  El responsable de les dades facilitades lliurement és el Consell de la Joventut de Barcelona (NIF V08825804), amb seu a l’Espai Jove La Fontana, carrer Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona, telèfon 93 265 4736 i correu electrònic cjb@cjb.cat. En nom de l'organització tractem la informació que ens facilites amb la finalitat d'oferir el servei sol·licitat. D’acord amb els convenis de gestió cívica dels diferents serveis entre el Consell de la Joventut de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, aquests drets podran ser cedits total o parcialment a l’Ajuntament de Barcelona, amb el mateix objectiu d’activitat que regula el conveni de gestió. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal.

  Així mateix, t’informem que pots exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les teves dades i els de limitació i oposició al seu tractament tot adreçant-te a carrer Gran de Gràcia, 190-192, 08012, Barcelona (Barcelona), escrivint al correu dades@cjb.cat o reclamant a aepd.es.

  Accepto la Política de privacitat.