Espais per a activitats musicals

Darrera actualització: 8 juliol 2021
Temps de lectura: 3 min.

Comparteix:

Cerca..
Filtra contingut
Tipus de contingut
Actualitat
Coneixement
Plantilles
Temàtiques

A Barcelona hi ha diversos espais que disposen de les infraestructures necessàries per tal que associacions, col·lectius, grups musicals i joves de la ciutat puguin dur a terme les seves activitats musicals, ja siguin concerts, assajos o enregistraments de maquetes. 

En el següent article us compartim els diversos equipaments públics de la ciutat on podeu dur a terme les vostres activitats musicals. Els preus per l’ús de cada espai els podeu trobar a les pàgines web de cada espai, que trobareu enllaçades al seu nom.

Si hi trobeu a faltar algun espai, no dubteu en fer-nos-ho saber i l’afegirem!

Sales de concerts

Les sales de concert ofereixen la possibilitat de tocar en directe especialment i estan equipades amb tot el necessari per donar a grups i músics l’oportunitat de fer les primeres actuacions. Normalment aquests equipaments ja disposen d’una programació musical estable i és molt més fàcil accedir-hi. 

Espai públic

Si sou un grup que voleu tocar en un espai públic (carrers, places, parcs…) heu de complir tota una sèrie de condicions establertes en les ordenances municipals sobre l’ús de les vies i els espais públics de Barcelona. Informeu-vos-en a la vostra seu de districte o a l’Institut de Cultura de Barcelona. Podeu consultar també el nostre article ‘Tot el que cal saber per organitzar esdeveniments!’ (CRAJ), que resumeix tots els aspectes que s’han de tenir en compte per organitzar esdeveniments, incloses les obligacions legals.

A la ciutat també existeixen algunes propostes musicals a l’aire lliure de les quals podeu participar: Música als parcs, música UB. Cicle de música a la Universitat, els vespres de la UB, associació de músics del carrer i del metro de Barcelona, Bona Nit – Primer festival de música sostenible, espai del Taller de músics, concerts a Barcelona, festivals de música a Barcelona, festivals i festes majors a Catalunya…

Bucs d’assaig musical

Els bucs d’assaig musical són espais, normalment insonoritzats, que disposen de la infraestructura necessària per a l’assaig de grups musicals. En ells trobareu tot l’equip tècnic necessari per dur a terme un assaig (amplificadors, bateria, equip de veus, microfonia, etc…).

Els equipaments que disposen de bucs d’assaig són:

Estudis d’enregistrament

Els estudis d’enregistrament o gravació són espais destinats a l’enregistrament de maquetes musicals que disposen de tot el material necessari per a que les entitats juvenils o grups de joves puguin dur a terme els seus projectes musicals i fer enregistraments de qualitat a baix preu.

Els centres que disposen d’un estudi d’enregistrament són:

Premis, concursos i ajudes a la creació

Si us interessa optar a ajuts i beques al respecte, podeu consultar el taulell d’anuncis del programa Fàbriques de Creació de l’Ajuntament de Barcelona. En aquest espai es comparteixen recursos i informació relacionada amb la creació artística a Barcelona. 

També podeu consultar el Taulell de finançament del CRAJ, en el qual es pengen de forma regular subvencions, ajuts i premis destinats a associacions i col·lectius juvenils. 

Si teniu dubtes o necessiteu un cop de mà, poseu-vos en contacte amb nosaltres o demaneu-nos un assessorament gratuït escrivint a info@crajbcn.cat, trucant al 93 265 52 17 o per Telegram o WhatsApp.

T'ha estat útil aquesta informació?

    POLÍTICA DE PRIVACITAT. De conformitat amb el que estableix el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (GDPR), i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), t'informem de:

    El responsable de les dades facilitades lliurement és el Consell de la Joventut de Barcelona (NIF V08825804), amb seu a l’Espai Jove La Fontana, carrer Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona, telèfon 93 265 4736 i correu electrònic cjb@cjb.cat. En nom de l'organització tractem la informació que ens facilites amb la finalitat d'oferir el servei sol·licitat. D’acord amb els convenis de gestió cívica dels diferents serveis entre el Consell de la Joventut de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, aquests drets podran ser cedits total o parcialment a l’Ajuntament de Barcelona, amb el mateix objectiu d’activitat que regula el conveni de gestió. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal.

    Així mateix, t’informem que pots exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les teves dades i els de limitació i oposició al seu tractament tot adreçant-te a carrer Gran de Gràcia, 190-192, 08012, Barcelona (Barcelona), escrivint al correu dades@cjb.cat o reclamant a aepd.es.

    Accepto la Política de privacitat.