Acompanyament

Us oferim un servei d’acompanyament personalitzat i especialitzat en diferents temàtiques. Podeu rebre el suport d’una persona externa que es desplaça allà on calgui per acompanyar-vos en processos de millora de l’entitat i/o en la realització de projectes i activitats.

Qualsevol entitat juvenil de la ciutat de Barcelona pot demanar-lo de forma gratuïta, això engloba entitats estudiantils, esplais i caus, casals de joves i un llarg etcètera!

Un punt de partida per iniciar un procés d’acompanyament és que feu servir l’eina d’autodiagnosi. Es tracta de formularis sobre diverses temàtiques que us permetran revisar en quin estat es troba la vostra entitat. En el moment que respongueu algun, ens posarem en contacte amb vosaltres!

En quins casos us podem acompanyar?

Si acabeu de néixer i creieu que us aniria bé suport extern en els primers passos de l’entitat i en la seva consolidació.

  • Tràmits (registre d’associacions, NIF, etc.)
  • Ideari
  • Organització interna (RRI, organigrama, comissions, etc.)

Si voleu revisar de dalt a baix la vostra entitat o en alguna temàtica concreta per així iniciar un procés de treball intern per enfortir-vos.

  • Cures (dinàmiques de poder, benestar emocional, etc.)
  • Participació a l’assemblea
  • Elaboració d’un protocol contra violències

Si voleu un cop de mà per dur a terme els vostres projectes i/o activitats, us podem facilitar aquest procés!

  • Aniversari de l’entitat
  • Gestió de Punts lila
  • Organització d’esdeveniments (Festa Major…)

Actualment, oferim un acompanyament gratuït a càrrec de diferents professionals en aquestes temàtiques:

  • Facilitació de conflictes amb perspectiva feminista: per fomentar una cultura de gestió de conflictes i prevenció d’aquests, així com adquirir eines i estratègies per a la cura de les relacions a l’associació o col·lectiu. També per aquelles entitats que actualment es troben gestionant un conflicte relacional o de poder i necessiten eines i un acompanyament extern per fer-hi front.
  • Abordatge de violències masclistes i LGBTI-fòbiques: per a entitats que, arran d’una agressió masclista o LGBTI-fòbica, decideixen respondre-hi col·lectivament assumint la responsabilitat i identificant l’impacte i el malestar que hagi pogut provocar la situació viscuda. Amb el suport de Laura Zalacain, formadora i acompanyant de processos amb perspectiva feminista interseccional.
  • Gestió de violències sexuals contra la infància i l’adolescència: per fomentar una cultura en prevenció de les violències sexuals envers els infants, així com rebre suport per a la gestió d’un cas, ja sigui entre menors, majors-menors d’edat o amb persones externes a l’entitat. També s’ofereix acompanyament per aquelles entitats que els preocupen les conductes inadequades al voltant de la relació amb menors al si de l’entitat. A càrrec de la Fundació Escolta Josep Carol.

MÉS INFORMACIÓ

Si el vostre cas no queda ben bé recollit dins de cap d’aquests casos, podeu contactar amb nosaltres igualment i veurem com us podem ajudar!

Com ho fem?

    POLÍTICA DE PRIVACITAT. De conformitat amb el que estableix el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (GDPR), i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), t'informem de:

    El responsable de les dades facilitades lliurement és el Consell de la Joventut de Barcelona (NIF V08825804), amb seu a l’Espai Jove La Fontana, carrer Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona, telèfon 932 37 22 85 i correu electrònic cjb@cjb.cat. En nom de l'organització tractem la informació que ens facilites amb la finalitat d'oferir el servei sol·licitat. D’acord amb els convenis de gestió cívica dels diferents serveis entre el Consell de la Joventut de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, aquests drets podran ser cedits total o parcialment a l’Ajuntament de Barcelona, amb el mateix objectiu d’activitat que regula el conveni de gestió. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal.

    Així mateix, t’informem que pots exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les teves dades i els de limitació i oposició al seu tractament tot adreçant-te a carrer Gran de Gràcia, 190-192, 08012, Barcelona (Barcelona), escrivint al correu dades@cjb.cat o reclamant a aepd.es.

    Accepto la Política de privacitat.

    Acompanyament per territoris

    Conjuntament amb el Consell de la Joventut de Barcelona, ens reunim amb l’associacionisme juvenil de base comunitària present a cada districte. Aquests espais ens permeten recollir les demandes comunes que existeixen i plasmar-les als Informes sobre l’Estat de l’Associacionisme Juvenil que elaborem, així com a les fitxes amb les necessitats i demandes de cada associació participant.

    De les demandes i necessitats detectades, treballem i acompanyem a partir de 3 eixos:

    • Locals: accés i condicions
    • Espai públic: ús i demanda de permisos
    • Comunitat: relació amb l’administració i el veïnat

    A més, després de la reunió amb cada districte, es complementa l’acompanyament amb la possibilitat de realitzar una formació adaptada a les necessitats del territori.

    INFORMES DE TERRITORI
    FORMACIÓ

    Contacte àrea territori

    territori@cjb.cat

    605 06 41 82

    Whatsapp