Entitats juvenils: mesures legals a tenir en compte davant la situació actual

Temàtiques: LegalitatEtiquetes: ,
Darrera actualització: 2 abril 2020
Temps de lectura: 2 min.

Comparteix:

Cerca..
Filtra contingut
Tipus de contingut
Actualitat
Coneixement
Plantilles
Temàtiques

Davant la prorròga de l’estat d’alarma i de la situació de confinament, les associacions i col·lectius juvenils segueixen innovant i adaptant-se per tal de poder seguir realitzant la seva tasca associativa, en la mesura del possible. En anteriors notícies vam detallar com afectava la situació actual a les entitats, tant a nivell fiscal, de finançament i de pagaments, i a continuació, detallarem quines afectacions hi ha a nivell legal.

Aspectes legals a tenir en compte

Decisions i acords per videoconferència

Tot i que en els vostres estatuts no es contempli aquesta opció, el Departament de Justícia ha aprovat que les associacions i fundacions puguin reunir-se i adoptar acords per videoconferència i altres mitjans telemàtics durant l’estat d’alarma per la covid-19. En la següent infografia ho teniu detallat:

Terminis legals

Els terminis legals han quedat suspesos arran del decret d’estat d’alarma (Decret 463/2020i per tant, aquelles entitats que han de presentar obligatòriament els comptes anuals podran ajornar-ho (les associacions declarades d’utilitat pública). També, queden suspesos els terminis de celebració de reunions d’òrgans d’entitats en base el Decret llei 10/2020, de 27 de març. Si havieu convocat una reunió abans de la declaració de l’estat d’alarma, podeu ajornar-la o bé modificar-la en quant a lloc, mitjà, dia i hora de celebració per qui les ha convocat. Tingueu present que els terminis legals començaran a comptar a partir de la data de finalització de l’estat d’alarma.

Tràmits amb el Departament de Justícia

Si heu de fer algun tràmit com la renovació de la junta directiva o el canvi de domicili social de l’associació, podeu fer la tramitació telemàticament. Per a fer-ho necessiteu disposar de certificat digital. Tot i que, tingueu en compte que els terminis de tramitació i resolució d’aquestes sol·licituds poden veure’s alterats. Podeu consultar tots els tràmits en el següent enllaç: Cercador de tràmits.

Caducitat Certificat digital

Si el certificat digital de la vostra associació ha caducat o està a punt de caducar, tingueu en compte que amb tràmits amb l’Agència Tributària el podreu fer servir igualment d’aquests durant el periode que duri l’estat d’alarma. És possible que el vostre navegador habitual no ho permeti, però podeu traslladar-lo a un altre navegador per a poder seguir utilitzant-lo. En el següent enllaç teniu més informació: Certificats electrònics AET.

Per a més informació o dubtes, truqueu-nos al 93 265 52 17, escriviu-nos per WhatsApp i Telegram (652 878 122) o bé per correu electrònic a assessoraments@crajbcn.cat.

T'ha estat útil aquesta informació?

    POLÍTICA DE PRIVACITAT. De conformitat amb el que estableix el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (GDPR), i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), t'informem de:

    El responsable de les dades facilitades lliurement és el Consell de la Joventut de Barcelona (NIF V08825804), amb seu a l’Espai Jove La Fontana, carrer Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona, telèfon 93 265 4736 i correu electrònic cjb@cjb.cat. En nom de l'organització tractem la informació que ens facilites amb la finalitat d'oferir el servei sol·licitat. D’acord amb els convenis de gestió cívica dels diferents serveis entre el Consell de la Joventut de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, aquests drets podran ser cedits total o parcialment a l’Ajuntament de Barcelona, amb el mateix objectiu d’activitat que regula el conveni de gestió. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal.

    Així mateix, t’informem que pots exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les teves dades i els de limitació i oposició al seu tractament tot adreçant-te a carrer Gran de Gràcia, 190-192, 08012, Barcelona (Barcelona), escrivint al correu dades@cjb.cat o reclamant a aepd.es.

    Accepto la Política de privacitat.