Entitats davant del mirall: eina d’autodiagnosi per revisar-se i enfortir-se!

Darrera actualització: 15 setembre 2022
Temps de lectura: 3 min.

Comparteix:

Cerca..
Filtra contingut
Tipus de contingut
Actualitat
Coneixement
Plantilles
Temàtiques

Ei, entitats! Voleu comprovar com d’incorporada teniu la perspectiva feminista dins la vostra organització? Teniu ganes de millorar aspectes com la democràcia interna i la participació? Us heu plantejat que potser cal donar-li una ullada al vostre ideari?

Fer una pausa i posar-se davant el mirall és clau per seguir transformant-se i enfortint-se com a col·lectius i associacions. Per això des del CRAJ estem molt contentes de presentar aquest recurs: una eina d’autodiagnosi sobre diversos aspectes i àmbits de l’entitat!

Per què us pot ser útil aquesta eina?

Aquesta eina, els formularis d’autodiagnosi, permet obtenir una fotografia de l’estat de l’entitat sobre diversos temes i així iniciar un procés de transformació interna a partir de les fortaleses i mancances detectades.  

Si responeu algun d’aquests formularis, rebreu per correu electrònic un feedback personalitzat i adaptat a les vostres respostes amb idees i recursos per treballar la temàtica sobre la qual us heu revisat. A més, després d’això, si sou una entitat o col·lectiu de joves de Barcelona, podreu decidir si us interessa que una tècnica del CRAJ us acompanyi per treballar i millorar en aquells aspectes que hàgiu detectat!

Com funciona?

1. Cliqueu a l’enllaç del formulari d’autodiagnosi que us interessi i responeu les qüestions que se us plantegen. Podeu respondre’l individualment, en petit grup (com a junta o comissió de treball) o bé tot el col·lectiu o assemblea conjuntament.

2. En els dies posteriors, rebreu un correu electrònic personalitzat.

3. Decidiu si voleu comptar amb un acompanyament gratuït del CRAJ que us doni suport en aquest procés de revisió i enfortiment intern.

Sobre quines temàtiques us podeu revisar?

Ara mateix, els formularis  d’autodiagnosi disponibles són els següents (els trobareu enllaçats al títol de cada temàtica):

 • ✅ Organització interna: si us trobeu amb dificultats d’organització, si hi ha persones que assumeixen més tasques que d’altres, si creieu que sou ineficients a l’hora de treballar conjuntament.
 • ? Democracia interna i participació: si teniu ganes de revisar la democracia interna de l’entitat, si hi ha graus de participació molt desiguals entre les diverses membres, si les decisions sempre les prenen les mateixes persones.
 • ? Relleu a l’entitat: si us trobeu en un moment de canvi intern, hi ha hagut noves incorporacions i s’està produint un relleu de funcions i rols dins la vostra entitat.
 • 📢 Comunicació externa: per revisar tots els aspectes que engloba la comunicació externa de l’entitat.
 •  Perspectiva feminista: si teniu ganes de revisar i transformar la vostra entitat des d’una perspectiva feminista.
 • ? Perspectiva comunitària: si voleu revisar la vostra relació amb el vostre barri, si teniu ganes de començar a fer xarxa amb altres entitats, si voleu revisar l’impacte de la vostra entitat amb la comunitat del vostre entorn.
 • ? Perspectiva ambiental: si voleu analitzar la petjada ecològica de la vostra entitat i indagar noves maneres de consumir conscientment.
 • ? Perspectiva intercultural: si creieu que la vostra entitat és poc diversa i inclusiva, si teniu ganes d’aplicar la perspectiva intercultural als vostres projectes,  si voleu incorporar una mirada més interseccional a la vostra entitat.

Si hi esteu interessades, voleu més informació o teniu algun dubte truqueu-nos o escriviu-nos per WhatsApp al 605 064 182 o per correu electrònic a acompanyaments@crajbcn.cat.

T'ha estat útil aquesta informació?

  POLÍTICA DE PRIVACITAT. De conformitat amb el que estableix el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (GDPR), i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), t'informem de:

  El responsable de les dades facilitades lliurement és el Consell de la Joventut de Barcelona (NIF V08825804), amb seu a l’Espai Jove La Fontana, carrer Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona, telèfon 93 265 4736 i correu electrònic cjb@cjb.cat. En nom de l'organització tractem la informació que ens facilites amb la finalitat d'oferir el servei sol·licitat. D’acord amb els convenis de gestió cívica dels diferents serveis entre el Consell de la Joventut de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, aquests drets podran ser cedits total o parcialment a l’Ajuntament de Barcelona, amb el mateix objectiu d’activitat que regula el conveni de gestió. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal.

  Així mateix, t’informem que pots exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les teves dades i els de limitació i oposició al seu tractament tot adreçant-te a carrer Gran de Gràcia, 190-192, 08012, Barcelona (Barcelona), escrivint al correu dades@cjb.cat o reclamant a aepd.es.

  Accepto la Política de privacitat.