Torna la Marató per l’emergència climàtica!

Darrera actualització: 4 març 2022
Temps de lectura: 2 min.

Comparteix:

Cerca..
Filtra contingut
Tipus de contingut
Actualitat
Coneixement
Plantilles
Temàtiques

Estalvi energètic per la lluita contra la pobresa energètica i el canvi climàtic

Avui, divendres 4 de març, donem el tret de sortida a l’edició d’enguany de la marató per l’emergència climàtica! L’Espai Jove La Fontana i els serveis que s’hi allotgen –CRAJ, PIJ i CJB– ens hi sumem una altra vegada!

D’aquesta manera, al llarg d’aquest mes farem visibles les bones pràctiques en clau de consum responsable i sostenible que duem a terme i participarem del repte de reduir el nostre consum. Com nosaltres, hi ha un munt d’equipaments municipals que s’hi han sumat. Segueix la campanya a través de les etiquetes #MaratóREM, #MaratóEnergia i #MaratóClimaBCN.

Què és la marató?

La Marató RE-M de l’Energia és una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum eficient d’energia, que té la voluntat afegida de destinar l’estalvi econòmic aconseguit a projectes de lluita contra la pobresa energètica i contra l’emergència climàtica. Aquesta iniciativa s’adreça als ajuntaments, ens i a tots els equipaments públics o privats de tot Catalunya que vulguin participar-hi.

Fins ara, en les edicions anteriors de la Marató RE-M, ja han participat més de 450 equipaments de 18 ajuntaments i 13 Departaments de la Generalitat de Catalunya.

La 7a edició

En aquesta 7a edició, que se celebrarà del 4 de març a l’1 d’abril, hi participarem 160 equipaments. Al llarg d’aquest mes, emprendrem diverses accions per tal de reduir el nostre consum energètic i assolir un estalvi econòmic i d’emissions. La marató RE-M s’organitzarà per setmanes: la primera se centrarà en l’enllumenat, els aparells elèctrics i de serveis comuns; la segona serà la de la climatització, la tercera es dedicarà al consum d’aigua i la quarta a les emissions i la mobilitat.

Enguany, l’Ajuntament de Barcelona invertirà els estalvis obtinguts en el servei del Banc del Moviment. Es tracta d’un projecte solidari que repara i cedeix cadires de rodes, caminadors, crosses, llits articulats i altres productes de suport a persones amb discapacita o dificultats de moviment, de totes les edats, residents a Barcelona. El material prové de donacions, evitant al mateix temps la generació de residus, el malbaratament de recursos i fomentant l’economia circular.

Podeu consultar tota la informació a la pàgina web de la marató: www.maratorem.net

Si teniu dubtes o voleu més informació, poseu-vos en contacte amb nosaltres escrivint a info@crajbcn.cat, trucant al 93 265 52 17 o per Telegram o WhatsApp.

T'ha estat útil aquesta informació?

    POLÍTICA DE PRIVACITAT. De conformitat amb el que estableix el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (GDPR), i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), t'informem de:

    El responsable de les dades facilitades lliurement és el Consell de la Joventut de Barcelona (NIF V08825804), amb seu a l’Espai Jove La Fontana, carrer Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona, telèfon 93 265 4736 i correu electrònic cjb@cjb.cat. En nom de l'organització tractem la informació que ens facilites amb la finalitat d'oferir el servei sol·licitat. D’acord amb els convenis de gestió cívica dels diferents serveis entre el Consell de la Joventut de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, aquests drets podran ser cedits total o parcialment a l’Ajuntament de Barcelona, amb el mateix objectiu d’activitat que regula el conveni de gestió. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal.

    Així mateix, t’informem que pots exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les teves dades i els de limitació i oposició al seu tractament tot adreçant-te a carrer Gran de Gràcia, 190-192, 08012, Barcelona (Barcelona), escrivint al correu dades@cjb.cat o reclamant a aepd.es.

    Accepto la Política de privacitat.