12 d’octubre: res a celebrar!

Temàtiques: Actualitat CRAJ
Darrera actualització: 12 octubre 2022
Temps de lectura: 2 min.

Comparteix:

Cerca..
Filtra contingut
Tipus de contingut
Actualitat
Coneixement
Plantilles
Temàtiques

El Consell de la Joventut de Barcelona i l’Assemblea de Treballadores ens adherim a la consigna «12 d’octubre, res a celebrar» que tantes organitzacions de Catalunya i l’Estat Espanyol reivindiquem des de fa anys. 

El 12 d’octubre, l’Estat Espanyol celebra el dia de la Hispanitat, en el qual es commemora l’arribada de Colom a Amèrica el 1492, el mal anomenat “descobriment d’Amèrica” i el començament de la colonització. Aquesta conquesta representa l’inici d’un procés de violenta imposició cultural, política i militar la qual es basava en l’espoli i el saqueig sistemàtic dels recursos, la imposició d’un sistema de dominació i esclavatge i el genocidi dels pobles originaris.

Denunciem no només que aquest espoli continua, sinó que el sistema d’imposició es perpetua en forma de lleis, institucions, pràctiques i simbologies colonials que permeten seguir exercint aquesta violència avui en dia. 

Assenyalem l’Estat Espanyol com a responsable d’aquesta ocupació. No només no s’ha fet cap mena de reparació històrica d’aquests crims, sinó que actualment continuen a través d’empreses espanyoles i catalanes que exploten i destrossen els territoris dels pobles originaris o de persecucions i assassinats de lideresses que defensen els drets humans fonamentals.

A més, l’Estat espanyol inverteix quantitats desmesurades en el control de fronteres amb conseqüències devastadores com els assassinats a Melilla el 26 de juny del 2022, una llei d’estrangeria que dificulta la regularització de les persones migrants, l’existència de presons com els Centres d’Internament d’Estrangers o la desprotecció de les joves migrants, entre moltes altres.

Així doncs, el 12 d’octubre enalteix un relat històric basat en la cultura de l’odi impregnat d’un racisme ferotge, que és utilitzat com a pretext per grups feixistes per celebrar manifestacions xenòfobes on es permet l’ús de missatges i discursos d’odi.

El Consell de la Joventut de Barcelona i l’Assemblea de Treballadores no volem participar en l’exaltació d’un procés històric cruel i inhumà. Per això, aquest 12 d’octubre obrirem al matí oferint els serveis habituals i recollint signatures per la ILP Regularización YA i tancarem a la tarda per trobar-nos als carrers i unir-nos a les mobilitzacions convocades.

No tenim res a celebrar!

Assemblea de Treballadores i Secretariat del CJB

 

Convocatòries pel 12 d’octubre a Barcelona

11.30h Manifestació #12OantifaBCN a Pl.Idrissa Diallo

17.30h Convocatòria ‘No hay nada que celebrar’ al Monument a Colom

#12O #ResACelebrar #DescolonizaciónYA 

T'ha estat útil aquesta informació?

    POLÍTICA DE PRIVACITAT. De conformitat amb el que estableix el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (GDPR), i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), t'informem de:

    El responsable de les dades facilitades lliurement és el Consell de la Joventut de Barcelona (NIF V08825804), amb seu a l’Espai Jove La Fontana, carrer Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona, telèfon 93 265 4736 i correu electrònic cjb@cjb.cat. En nom de l'organització tractem la informació que ens facilites amb la finalitat d'oferir el servei sol·licitat. D’acord amb els convenis de gestió cívica dels diferents serveis entre el Consell de la Joventut de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, aquests drets podran ser cedits total o parcialment a l’Ajuntament de Barcelona, amb el mateix objectiu d’activitat que regula el conveni de gestió. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal.

    Així mateix, t’informem que pots exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les teves dades i els de limitació i oposició al seu tractament tot adreçant-te a carrer Gran de Gràcia, 190-192, 08012, Barcelona (Barcelona), escrivint al correu dades@cjb.cat o reclamant a aepd.es.

    Accepto la Política de privacitat.