Dia Mundial del Medi Ambient 2020

Temàtiques: GeneralEtiquetes:
Darrera actualització: 4 juny 2020
Temps de lectura: 2 min.

Comparteix:

Cerca..
Filtra contingut
Tipus de contingut
Actualitat
Coneixement
Plantilles
Temàtiques

Demà 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient! Des del CRAJ fem un recull d’activitats i altres recursos d’interès per commemorar aquest dia tan important. I és que ara, més que mai, ha quedat palesa la necessitat de prioritzar la natura com a element central de la vida!

Més de 40 plataformes i entitats de defensa i preservació del medi i la salut d’arreu del territori català, han impulsat una manifestació virtual ecologista pel dia del Medi Ambient. Aquí podeu visualitzar el manifest de la manifestació telemàtica, i sumar-vos-hi a través de les xarxes socials amb el hashtag #ClamPelMedi5J. Es tracta d’una iniciativa promoguda per Ecologistes de Catalunya i la Plataforma Ciutadana Residu Zero.

El Departament de Territori i Medi Ambient proposa una selecció de continguts per a la reflexió i l’acció, sense moure’ns de casa: conferències i diàlegs en streaming, debats, visites virtuals a diferents espais i d’altres. Destaquem el diàleg virtual que tindrà lloc el 5 de juny a les 10.30 h: “Ara que el món ha de reprendre l’activitat, és intel·ligent i econòmic tornar a treballar contra la natura?”.

Barcelona+Sostenible ens convida a la conferència en línia que sota el títol Repensem-nos, que posarà el focus en la necessitat de sortir de la crisi de la covid-19 potenciant la sostenibilitat i la transició ecològica. La trobada virtual és de 12 a 13.30 h i les inscripcions són al següent enllaç: Inscripcions a la Conferència “Dia Mundial del Medi Ambient 2020: repensem-nos”. 

Des dels Barris + Sostenibles, les aules ambientals i equipaments de ciutat organitzen diverses activitats en línia que volen promoure reflexions, idees, iniciatives o reptes que permetin repensar-nos en aquests moments de crisi. En destaquen:

Aquí podeu consultar el programa sencer que inclou el joc en línia “Enigmapa” i els reptes per als centres educatius: Programa Dia Mundial del Medi Ambient 2020

Enguany s’ha hagut d’ajornar la Setmana de la Natura, que es solia fer durant el mes de juny, però ja hi ha noves dates, del 2 a l’11 d’octubre del 2020! Si des de la vostra entitat voleu organitzar activitats per conservar la natura, podeu consultar tota la informació a la següent notícia: Noves dates de la Setmana de la Natura 2020.

De la mateixa manera s’ha ajornat la VII campanya Let’s Clean Up Europe!, que se celebrarà els dies 18, 19 i 20 de setembre de 2020 a tot Europa! Podeu inscriure activitats fins al 30 de juny a través del següent formulari: Inscripció d’activitats al Let’s Clean Up Europe! Podeu consultar tota la informació a la següent notícia: Let’s Clean Up Europe 2020

Voleu saber com de sostenible és la vostra entitat? Comproveu-ho amb l’eina d’Autodiagnosi en perspectiva ambiental (CRAJ).

Feliç dia Mundial del Medi Ambient!

T'ha estat útil aquesta informació?

    POLÍTICA DE PRIVACITAT. De conformitat amb el que estableix el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (GDPR), i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), t'informem de:

    El responsable de les dades facilitades lliurement és el Consell de la Joventut de Barcelona (NIF V08825804), amb seu a l’Espai Jove La Fontana, carrer Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona, telèfon 93 265 4736 i correu electrònic cjb@cjb.cat. En nom de l'organització tractem la informació que ens facilites amb la finalitat d'oferir el servei sol·licitat. D’acord amb els convenis de gestió cívica dels diferents serveis entre el Consell de la Joventut de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, aquests drets podran ser cedits total o parcialment a l’Ajuntament de Barcelona, amb el mateix objectiu d’activitat que regula el conveni de gestió. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal.

    Així mateix, t’informem que pots exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les teves dades i els de limitació i oposició al seu tractament tot adreçant-te a carrer Gran de Gràcia, 190-192, 08012, Barcelona (Barcelona), escrivint al correu dades@cjb.cat o reclamant a aepd.es.

    Accepto la Política de privacitat.