Pressupostos participatius: dona suport a les iniciatives juvenils a la fase final de votacions!

Darrera actualització: 9 juny 2021
Temps de lectura: 2 min.

Comparteix:

Cerca..
Filtra contingut
Tipus de contingut
Actualitat
Coneixement
Plantilles
Temàtiques

El 10 de juny comença la fase final dels pressupostos participatius de la ciutat i des del CRAJ us animem a votar als projectes presentats per l’associacionisme juvenil per impulsar el teixit comunitari de diferents barris! Es tracta d’aquests tres projectes que han quedat finalistes en l’última fase de votacions:

 • Ampliem recursos per a les entitats juvenils de Les Corts: projecte per donar impuls a les entitats juvenils del barri posant a la seva disposició les infraestructures necessàries per a dur a terme les seves activitats i dinamitzar el teixit del barri. Podeu llegir-ne més i votar-lo a: Ampliem recursos per a les entitats juvenils.
 • Aconseguim un espai per a l’Agrupament Escolta Antoni Gaudí: l’agrupament, amb 65 anys de trajectòria, necessita disposar d’un espai propi definitiu al barri, arrel d’haver hagut d’abandonar el seu espai situat dins del temple de la Sagrada Família. Volen un espai que doni resposta a les seves necessitats com entitat (lliure accés, emmagatzematge, activitats amb infants, assemblees i reunions…). Podeu llegir-ne més i votar-lo a: Aconseguim un espai per a l’Agrupament Escolta Antoni Gaudí.
 • Rehabilitem la nau annexa de Can Ricart per a usos comunitaris: projecte per reformar l’interior del casal de joves, situat en una nau annexa de Can Ricart, per revitalitzar aquest espai històric del Poblenou, ara abandonat. La reforma preveu ampliar el casal per impartir-hi activitats i habilitar un espai per a l’Agrupament Escolta L’Avenc (actualment sense local propi). Podeu llegir-ne més i votar-lo aRehabilitem la nau annexa de Can Ricart per a usos comunitaris

Com puc votar?

Podeu votar de dues maneres:

 • En línia: a través de la plataforma Decidim.  Simplement us heu de registrar com a usuaris a la plataforma en el següent link: Registra’t,  consultar les diverses propostes i escollir els projectes que voleu que s’executin.

Teniu del dijous 10 de juny fins el diumenge 20 de juny! Pot participar-hi votant qualsevol persona de 14 anys o més i empadronada a Barcelona.

A quants districtes i  projectes puc votar?

 • Podeu votar com a màxim a dos districtes de la ciutat: el districte on esteu empadronades i un altre a escollir lliurement.
 • A cada districte, podeu votar tants projectes com considereu, amb un mínim de dos projectes i fins acabar el pressupost assignat al districte en qüestió. Tot i així, no cal esgotar tot el pressupost assignat perquè es faci efectiu el vot.

Què són els pressupostos participatius de la ciutat de Barcelona?

El passat 2020 l’Ajuntament va obrir un procés participatiu per tal que les veïnes de Barcelona escullin on anirà destinada una part del pressupost municipal. Aquest procés, però, es va veure afectat per la situació de la covid-19 i es van modificar els tempos i els recursos econòmics disponibles, passant de 75 a 30 milions.

Ara, després de diverses fases on s’han presentat les propostes des de la ciutadania, s’han validat tècnicament, se’ls hi ha donat suport i s’han concretat els projectes finalistes, acaba el procés amb la fase final de votacions (del 10 al 20 de juny). 

El veïnat escollirà els projectes que es duran a terme als 10 districtes de la ciutat en el període de 2021-2023. Per a més informació sobre el funcionament i les fases podeu consultar: Pressupostos participatius de Barcelona.

T'ha estat útil aquesta informació?

  POLÍTICA DE PRIVACITAT. De conformitat amb el que estableix el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (GDPR), i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), t'informem de:

  El responsable de les dades facilitades lliurement és el Consell de la Joventut de Barcelona (NIF V08825804), amb seu a l’Espai Jove La Fontana, carrer Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona, telèfon 93 265 4736 i correu electrònic cjb@cjb.cat. En nom de l'organització tractem la informació que ens facilites amb la finalitat d'oferir el servei sol·licitat. D’acord amb els convenis de gestió cívica dels diferents serveis entre el Consell de la Joventut de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, aquests drets podran ser cedits total o parcialment a l’Ajuntament de Barcelona, amb el mateix objectiu d’activitat que regula el conveni de gestió. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal.

  Així mateix, t’informem que pots exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les teves dades i els de limitació i oposició al seu tractament tot adreçant-te a carrer Gran de Gràcia, 190-192, 08012, Barcelona (Barcelona), escrivint al correu dades@cjb.cat o reclamant a aepd.es.

  Accepto la Política de privacitat.