Informe sobre l’estat de l’associacionisme educatiu de base comunitària 2019

Temàtiques: Panorama associatiu
Darrera actualització: 8 juliol 2020
Temps de lectura: < 1 min.

Comparteix:

Cerca..
Filtra contingut
Tipus de contingut
Actualitat
Coneixement
Plantilles
Temàtiques

Ja es pot consultar el 1r Informe sobre l’estat de l’associacionisme educatiu de base comunitària, publicat l’any 2019. Es pot veure un resum dels indicadors més destacats en aquest vídeo.

Aquest informe, elaborat pel PRISMA – Observatori de la joventut*, pretén descriure l’estat de l’associacionisme educatiu de base comunitària a la ciutat d’acord amb l’acció número 13 de la Mesura de govern per garantir i millorar la incidència de l’associacionisme educatiu de base comunitària a la ciutat.

A Barcelona hi ha 138 entitats de lleure educatiu federades, amb una distribució territorial força desigual. D’aquestes, un 61 % són esplais i centres juvenils i un 39 % agrupaments escoltes. Hi ha 23 barris sense entitats d’aquest tipus, mentre que 12 barris en concentren el 50 %! 11.605 infants i adolescents participen setmanalment en aquestes entitats, així com 2.500 joves educadores!

Es tracta doncs d’un dels espais associatius més rellevants de la ciutat, on es participa de la vida comunitària de l’entorn i es democratitza l’accés de totes les persones a través d’ajudes. 

Si voleu saber-ne més podeu veure el vídeo-resum o consultar l’informe!

_____________________________________________________

*Aquest informe ha estat elaborat pel PRISMA – Observatori de la joventut del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona conjuntament amb el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i les federacions integrades en l’Espai d’Associacionisme Educatiu del CJB: Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Esplais Catalans, Federació Catalana de l’Esplai, Federació de Centres Juvenils Don Bosco de Catalunya i Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans – Fundació Pere Tarrés.

T'ha estat útil aquesta informació?

    POLÍTICA DE PRIVACITAT. De conformitat amb el que estableix el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (GDPR), i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), t'informem de:

    El responsable de les dades facilitades lliurement és el Consell de la Joventut de Barcelona (NIF V08825804), amb seu a l’Espai Jove La Fontana, carrer Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona, telèfon 93 265 4736 i correu electrònic cjb@cjb.cat. En nom de l'organització tractem la informació que ens facilites amb la finalitat d'oferir el servei sol·licitat. D’acord amb els convenis de gestió cívica dels diferents serveis entre el Consell de la Joventut de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, aquests drets podran ser cedits total o parcialment a l’Ajuntament de Barcelona, amb el mateix objectiu d’activitat que regula el conveni de gestió. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal.

    Així mateix, t’informem que pots exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les teves dades i els de limitació i oposició al seu tractament tot adreçant-te a carrer Gran de Gràcia, 190-192, 08012, Barcelona (Barcelona), escrivint al correu dades@cjb.cat o reclamant a aepd.es.

    Accepto la Política de privacitat.