Entitats juvenils antifeixistes: del discurs a l’acció

Què és l’antifeixisme? Què vol dir ser antifeixista? Com podem fer front a l’extrema dreta i als seus discursos d’odi des de les entitats juvenils? Des del CRAJ organitzem aquest cicle de dues formacions, amb la voluntat de crear espais de formació per revisar com aplicar l’antifeixisme al dia a dia de les entitats.

La formació serà a càrrec de l’Escola de Formació Guillem Agulló, un espai de formació teòrica i pràctica des d’on crear i compartir eines per enfortir la democràcia i defensar l’exercici de drets civils i polítics, empoderar la societat civil amb la lluita no violenta i la desobediència civil i fer front a l’amenaça del discurs d’odi, l’extrema dreta i el feixisme, que posen en risc la cohesió social.

Dates

Dilluns 12 i dimecres 14 de juny del 2023 de 18:30h a 20:30h.
*La 2a sessió està pensada per entitats d’educació en el lleure.

Continguts de la formació

Sessió I | L’antifeixisme en el dia a dia de les entitats

  • Per què creix l'extrema dreta?
  • Com ens afecta a les entitats juvenils?
  • Accions i estratègies per fer-hi front

Tot i que ens declarem antifeixistes i tinguem clara la necessitat de fer front a l’auge de l’extrema dreta, sabem passar del discurs a l’acció? Quina és la millor estratègia per a poder-hi fer front? Hem de reaccionar davant dels atacs a les xarxes socials? 

Aquest serà un espai formatiu per a generar eines per construir un antifeixisme amb capacitat per actuar cada dia i des de tots els fronts i l'impartirà Marina Garcia-Morante, activista social i investigadora predoctoral en l’àmbit de la psicologia de l’educació. Va formar part de la campanya #STOPVOX i de la lluita veïnal en defensa de l’obertura de l’oratori islàmic del carrer Japó. Ha participat en conferències internacionals contra l’extrema dreta i és coautora de l’especial contra l’extrema dreta a la revista IDEES Núm.53.

Sessió II | Eduquem per fer front als discursos d’odi

  • Què és el discurs d’odi
  • Com identificar-lo
  • Impacte d’aquests discursos
  • Alternatives de lluita i transformació

Has viscut una situació a l’esplai o al cau on algú ha propinat un comentari que pot propagar el discurs d’odi contra algun col·lectiu? Has sentit impotència davant la situació, o creus que t’han faltat eines per a poder revertir l’ambient d’hostilitat?

Aquest serà un espai formatiu per a generar eines per a fer front als discursos d’odi i la seva propagació i la dinamitzaran Ivan Rivera i Laura Zalacain. Laura Zalacain és educadora, formadora i acompanya processos amb perspectiva feminista interseccional. Ivan Rivera és psicòleg especialista en col·lectius en situació de vulnerabilitat i membre de la cooperativa Psicoopera, cooperativa d’iniciativa social que intenta donar resposta a les necessitats de suport emocional i psicològic de la població, sobretot per a persones que es troben en situació de vulnerabilitat.

Inscripcions

Cal inscriure’s prèviament a través del formulari que trobareu al final d’aquesta pàgina. Les inscripcions es tancaran 2 dies abans de la formació o quan s’omplin les places disponibles i es prioritzaran les persones membres d’associacions i col·lectius de joves de Barcelona.

Recursos d’interès sobre la temàtica

Si teniu dubtes o voleu més informació, poseu-vos en contacte amb nosaltres escrivint a info@crajbcn.cat, trucant al 93 265 52 17 o per Telegram o WhatsApp. A més, us animem a consultar la resta de formacions sobre temàtiques associatives que oferim!

Inscriu-te!

Entitats juvenils antifeixistes: del discurs a l’acció
Tiquets disponibles: 93
The Entitats juvenils antifeixistes: del discurs a l’acció ticket is sold out. You can try another ticket or another date.
Etiquetes:

Data

Dilluns 12 juny 2023 - Dimecres 14 juny 2023

Horari

18:30 - 20:30

Preu

Gratuït, places limitades

lloc

Casal de Joves del Coll
C/ de Duran i Borrell, 24
Totes les temàtiques

Organitzador

CRAJ
Tel
932 655 217
Email
info@crajbcn.cat
Web
https://crajbcn.cat/
Inscriu-te!