200 petjades contra les desigualtats socials i educatives

Tot i la difícil situació, des de l’AFEV ens hem proposat no deixar ningú enrere. Per això hem llençat la campanya “200 petjades contra les desigualtats socials i educatives”.

L’objectiu d’aquesta campanya és trobar 200 joves voluntàries que puguin acompanyar una tarda a la setmana a un/a infant, adolescent o jove en dificultats.

L’acompanyament consisteix en el fet que una persona voluntària (mentora) i un infant, adolescent o jove (mentorat) formen un “tàndem”. És a dir, una parella que cada setmana es troba per a passejar, parlar, aprendre, jugar, compartir, superar-se, realitzar activitats culturals o esportives, etc.

L’AFEV actua tant a la ciutat de Barcelona, com a diversos municipis de l’Àrea Metropolitana, Catalunya Central i província de Lleida. Aquest any, hem rebut més de 300 inscripcions d’infants, adolescents o joves per part de les referents educatives o serveis socials.

Davant d’aquesta situació, la delegada territorial de l‘AFEV a Catalunya, Joke Aerts, destaca que “mentre les desigualtats socials i les necessitats que tenim cada cop són més grans, les entitats socials que treballem amb voluntariat notem que després de la pandèmia, el nombre de persones que realitzen un voluntariat social ha caigut considerablement”. La precarització del jovent i la incertesa global influeix en la davallada general de persones interessades a fer un voluntariat social.

Aquesta nova campanya pretén revertir aquesta situació i mobilitzar el voluntariat jove perquè cada infant, adolescent o jove tingui la seva persona mentora durant aquest curs.

Per això, us convidem a adherir-vos a la campanya compartint les nostres publicacions a les xarxes socials i difonent la nostra crida a les vostres persones properes. Si com a entitat també us voleu adherir a la campanya, us hem preparat un kit de comunicació amb tot el material que necessiteu!

Qualsevol persona que vulgui actuar contra les desigualtats socials i educatives pot adreçar-se a l’entitat a través de la web, al mail voluntariat@afev.org o al telèfon 633 264 626.

Data

Dimarts 31 gener 2023
Realitzat!

Més informació

Llegir més
Totes les temàtiques

Organitzador

AFEV
Tel
633 264 626
Email
voluntariat@afev.org
Web
http://www.afev.cat
Inscriu-te!