Protocol d’abordatge de violències masclistes a les entitats
Des del CRAJ presentem un nou recurs amb consideracions i passos a seguir a l’hora d’elaborar un protocol contra les violències masclistes en el si de l’entitat.
Un protocol per l’abordatge de les violències masclistes és una guia que defineix els rols i les actuacions per donar resposta a un cas d’agressió o violència masclista en un context concret. La seva elaboració és un procés que implica una alta dedicació i implicació de tota l’entitat. És un document de reflexió col·lectiva que tothom ha d’assumir com a propi.
Índex
Per què un protocol contra les violències masclistes a l’entitat?
Les violències masclistes tenen un caràcter sistèmic, no són fets aïllats. Hem d’assumir que a les nostres entitats també se’n produiran i hem de generar mecanismes d’abordatge d’aquestes violències per acabar amb la cultura de la impunitat que regeix la societat patriarcal en la que vivim. Per a això cal un abordatge col·lectiu i comunitari que doni resposta a aquesta problemàtica social. Si voleu aprofundir-hi més: Què és la violència masclista i per què es produeix? (CJB).
Consulta i descàrrega del recurs
Quins punts conté el recurs?
Com veureu, en aquest document trobareu els següents punts:
1. Què hem de saber abans de començar el procés?
2. Realitzar una diagnosi col·lectivament
3. Establiment dels mínims
- Objectius
- Abast
- Descripció de conceptes
- Agents implicats
4. Eixos d’actuació
- Prevenció
- Detecció
- Atenció
- Recuperació
- Reparació
5. Seguiment i avaluació
6. Consideracions finals
A més, també hi ha diversos destacats amb qüestions que cal que resolgueu col·lectivament amb la vostra entitat a l’hora d’elaborar el protocol. És important buscar espais on debatre-les per anar concretant-lo!
Per a qualsevol dubte podeu contactar amb nosaltres escrivint-nos a info@crajbcn.cat, per telèfon al 93 265 52 17 o per WhatsApp o Telegram al 652 878 122.