Protocol d’abordatge de violències masclistes a les entitats

Darrera actualització: 25 novembre 2020
Temps de lectura: 2 min.

Comparteix:

Cerca..
Filtra contingut
Tipus de contingut
Actualitat
Coneixement
Plantilles
Temàtiques

Des del CRAJ presentem un nou recurs amb consideracions i passos a seguir a l’hora d’elaborar un protocol contra les violències masclistes en el si de l’entitat. 

Un protocol per l’abordatge de les violències masclistes és una guia que defineix els rols i les actuacions per donar resposta a un cas d’agressió o violència masclista en un context concret. La seva elaboració és un procés que implica una alta dedicació i implicació de tota l’entitat. És un document de reflexió col·lectiva que tothom ha d’assumir com a propi.

Per què un protocol contra les violències masclistes a l’entitat?

Les violències masclistes tenen un caràcter sistèmic, no són fets aïllats.  Hem d’assumir que a les nostres entitats també se’n produiran i hem de generar mecanismes d’abordatge d’aquestes violències per acabar amb la cultura de la impunitat que regeix la societat patriarcal en la que vivim. Per a això cal un abordatge col·lectiu i comunitari que doni resposta a aquesta problemàtica social. Si voleu aprofundir-hi més: Què és la violència masclista i per què es produeix? (CJB).

Consulta i descàrrega del recurs

Protocol per a l’abordatge de les violències masclistes: consideracions i passos per a la seva elaboració

Quins punts conté el recurs?

Com veureu, en aquest document trobareu els següents punts:

1. Què hem de saber abans de començar el procés?

2. Realitzar una diagnosi col·lectivament

3. Establiment dels mínims

  • Objectius
  • Abast
  • Descripció de conceptes
  • Agents implicats

4. Eixos d’actuació

  • Prevenció
  • Detecció
  • Atenció
  • Recuperació
  • Reparació

5. Seguiment i avaluació

6. Consideracions finals

A més, també hi ha diversos destacats amb qüestions que cal que resolgueu col·lectivament amb la vostra entitat a l’hora d’elaborar el protocol. És important buscar espais on debatre-les per anar concretant-lo!

Per a qualsevol dubte podeu contactar amb nosaltres escrivint-nos a info@crajbcn.cat, per telèfon al 93 265 52 17 o per WhatsApp o Telegram al 652 878 122.

T'ha estat útil aquesta informació?

    POLÍTICA DE PRIVACITAT. De conformitat amb el que estableix el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (GDPR), i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), t'informem de:

    El responsable de les dades facilitades lliurement és el Consell de la Joventut de Barcelona (NIF V08825804), amb seu a l’Espai Jove La Fontana, carrer Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona, telèfon 93 265 4736 i correu electrònic cjb@cjb.cat. En nom de l'organització tractem la informació que ens facilites amb la finalitat d'oferir el servei sol·licitat. D’acord amb els convenis de gestió cívica dels diferents serveis entre el Consell de la Joventut de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, aquests drets podran ser cedits total o parcialment a l’Ajuntament de Barcelona, amb el mateix objectiu d’activitat que regula el conveni de gestió. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal.

    Així mateix, t’informem que pots exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les teves dades i els de limitació i oposició al seu tractament tot adreçant-te a carrer Gran de Gràcia, 190-192, 08012, Barcelona (Barcelona), escrivint al correu dades@cjb.cat o reclamant a aepd.es.

    Accepto la Política de privacitat.