Plantilla del llibre d’IVA

Temàtiques: FiscalitatEtiquetes:
Darrera actualització: 15 juny 2020
Temps de lectura: 2 min.

Comparteix:

Cerca..
Filtra contingut
Tipus de contingut
Actualitat
Coneixement
Plantilles
Temàtiques

A continuació us presentem un model de full de càlcul que pretén facilitar la declaració de l’Impost del Valor Afegit (IVA) a les entitats, una tasca que si es desenvolupa de forma periòdica i ordenada no és complicada de gestionar.

El llibre d’IVA que us presentem en aquesta plantilla només és un document intern que facilita la gestió de l’impost, no hi ha cap administració que demani aquest document, però l’estructura és la mateixa que la que demana l’administració en la declaració de l’IVA trimestral i, per tant, ajuda a la bona gestió econòmica i fiscal de l’entitat.

Moltes associacions, en el desenvolupament de les seves activitats, compren i venen béns i serveis. Quan entreguin béns i prestin serveis, hauran de repercutir (cobrar) l’IVA en el preu dels béns i serveis que cobrin i l’hauran de suportar (pagar) en els béns i serveis quan comprin a tercers.

L’IVA és l’impost sobre el valor afegit, en general és del 21%, però el percentatge varia en funció del bé o servei que es tracti. També cal destacar que la llei contempla diferents casos en els quals certs béns i serveis estan exempts d’IVA, com per exemple moltes activitats educatives, formatives i culturals. Per comprovar tots aquests aspectes consulteu la Llei de l’IVA 37/1992, títol II Cap. I Article 20.

Consulta i descàrrega de la plantilla

Com es fa servir la plantilla?

La plantilla està disponible en diferents formats: dos formats descarregables que us podeu baixar per treballar des del vostre ordinador i un format Drive que haureu de duplicar per poder treballar-hi en línia.

A més, tingueu en compte la següent llegenda:

  • Text en vermell: tot allò que heu de modificar o omplir.
  • Comentaris al marge: recomanacions, explicacions o aclariments per facilitar la comprensió de la plantilla.

Altres recursos d’interès

Per a més informació

Si teniu dubtes o necessiteu un cop de mà, poseu-vos en contacte amb nosaltres o demaneu-nos un assessorament gratuït escrivint a info@crajbcn.cat, trucant al 93 265 52 17 o per Telegram o WhatsApp.

T'ha estat útil aquesta informació?

    POLÍTICA DE PRIVACITAT. De conformitat amb el que estableix el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (GDPR), i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), t'informem de:

    El responsable de les dades facilitades lliurement és el Consell de la Joventut de Barcelona (NIF V08825804), amb seu a l’Espai Jove La Fontana, carrer Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona, telèfon 93 265 4736 i correu electrònic cjb@cjb.cat. En nom de l'organització tractem la informació que ens facilites amb la finalitat d'oferir el servei sol·licitat. D’acord amb els convenis de gestió cívica dels diferents serveis entre el Consell de la Joventut de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, aquests drets podran ser cedits total o parcialment a l’Ajuntament de Barcelona, amb el mateix objectiu d’activitat que regula el conveni de gestió. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal.

    Així mateix, t’informem que pots exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les teves dades i els de limitació i oposició al seu tractament tot adreçant-te a carrer Gran de Gràcia, 190-192, 08012, Barcelona (Barcelona), escrivint al correu dades@cjb.cat o reclamant a aepd.es.

    Accepto la Política de privacitat.