Plantilla de guió de projecte a l’entitat

Darrera actualització: 28 desembre 2022
Temps de lectura: 2 min.

Comparteix:

Cerca..
Filtra contingut
Tipus de contingut
Actualitat
Coneixement
Plantilles
Temàtiques

En el model que presentem a continuació s’indiquen els apartats més habituals que componen un projecte. La redacció d’un projecte és un procés mitjançant el qual l’associació ha de treballar conjuntament amb els membres socis/es per tal de plasmar les seves accions de forma coherent, real i ordenada.

Per què és important escriure un projecte?

 1. Fixar prioritats, actituds i criteris comuns
 2. Fer un procés de reflexió i de noves idees
 3. Orientar les nostres accions des del principi
 4. Prendre consciència i optimitzar recursos
 5. Disposar d’un document escrit per presentar el projecte
 6. Mobilitzar diferents sectors en un projecte comú
 7. Oferir una imatge de rigor i no d’improvisació
 8. Per facilitar la temporització de les accions
 9. Per tenir eines per avaluar-ne tant el procés com el resultat del projecte
 10.  Per fer créixer l’impacte de les activitats que desenvolupem

Abans però, cal saber escoltar, observar la realitat que ens envolta, conèixer el que fan les altres entitats, desenvolupar la creativitat, etc. Tota idea per tal de transformar-la en un projecte ha d’aportar algun valor afegit, ha de ser innovadora en algun sentit (per l’àmbit, territorialment, metodològicament, en les seves activitats i/o objectius…) i ha de ser comunicable i atractiva de cara a possibles noves persones sòcies de l’entitat i noves fonts de finançament.

Tingueu en compte que la plantilla és una eina que us ha de ser d’utilitat i que podeu modificar en funció de les necessitats i circumstàncies de la vostra entitat.

Consulta i descàrrega de la plantilla

Com es fa servir la plantilla?

La plantilla està disponible en diferents formats: dos formats descarregables que us podeu baixar per treballar des del vostre ordinador i un format Drive que haureu de duplicar per poder treballar-hi en línia.

A més, tingueu en compte la següent llegenda:

 • Text en vermell: tot allò que heu de modificar o omplir.
 • Comentaris al marge: recomanacions, explicacions o aclariments per facilitar la comprensió de la plantilla.

Altres recursos d’interès

I en cas de presentar-vos a subvencions:

Per a més informació

Si teniu dubtes o necessiteu un cop de mà, poseu-vos en contacte amb nosaltres o demaneu-nos un assessorament gratuït escrivint a info@crajbcn.cat, trucant al 93 265 52 17 o per Telegram o WhatsApp.

T'ha estat útil aquesta informació?

  POLÍTICA DE PRIVACITAT. De conformitat amb el que estableix el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (GDPR), i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), t'informem de:

  El responsable de les dades facilitades lliurement és el Consell de la Joventut de Barcelona (NIF V08825804), amb seu a l’Espai Jove La Fontana, carrer Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona, telèfon 93 265 4736 i correu electrònic cjb@cjb.cat. En nom de l'organització tractem la informació que ens facilites amb la finalitat d'oferir el servei sol·licitat. D’acord amb els convenis de gestió cívica dels diferents serveis entre el Consell de la Joventut de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, aquests drets podran ser cedits total o parcialment a l’Ajuntament de Barcelona, amb el mateix objectiu d’activitat que regula el conveni de gestió. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal.

  Així mateix, t’informem que pots exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les teves dades i els de limitació i oposició al seu tractament tot adreçant-te a carrer Gran de Gràcia, 190-192, 08012, Barcelona (Barcelona), escrivint al correu dades@cjb.cat o reclamant a aepd.es.

  Accepto la Política de privacitat.