Plantilla de certificat de l’acord de dissolució de l’entitat

Temàtiques: Legalitat
Darrera actualització: 28 desembre 2022
Temps de lectura: 2 min.

Comparteix:

Cerca..
Filtra contingut
Tipus de contingut
Actualitat
Coneixement
Plantilles
Temàtiques

La dissolució d’una associació queda regulada en l’últim capítol dels estatuts de cada associació. És l’Assemblea General qui ho ha d’acordar, convocada amb caràcter extraordinari expressament per a aquest fi.

La inscripció de dissolució es pot sol·licitar en qualsevol moment un cop l’Assemblea General Extraordinària de l’associació hagi aprovat la dissolució de l’entitat. El termini per presentar la documentació és de 10 dies hàbils a comptar des de l’endemà del dia en què es presenta la sol·licitud. Només s’ha de presentar el certificat de l’acord de dissolució, on també constarà l’acord respecte al patrimoni de l’entitat, si és que en té.

Quan s’inicia el procés de dissolució d’una entitat, si aquesta encara té alguns tràmits en curs (presentació de documentació administrativa, justificació d’alguna subvenció, etc.), l’associació encara conservarà la seva personalitat jurídica fins que finalitzi tots aquests tràmits, durant el que s’anomena “període de liquidació”.

En tots els tràmits que l’entitat realitzi durant aquest període, haurà d’especificar que és una entitat en liquidació. La liquidació definitiva de l’entitat s’ha de dur a terme en el termini fixat per la llei o per l’acord de dissolució, però la seva durada màxima serà de tres anys, excepte causa justificada de força major. Per ampliar informació podeu consultar l’article Dissolució d’una associació’ (CRAJ).

A continuació teniu el model de certificat en PDF emplenable que facilita el Departament de Justícia. Aquí el tràmit en línia: Dissolució d’una associació.

Consulta i descàrrega de la plantilla

Com es fa servir la plantilla?

Trobareu la plantilla en format PDF emplenable. Per poder descarregar i emplenar adequadament els formularis en format PDF és necessari que disposeu d’un lector d’arxius PDF. Dins de cada un dels tràmits del Registre d’Associacions, podeu trobar els diferents certificats que facilita el Departament de Justícia.

Altres recursos d’interès

Per a més informació

Si teniu dubtes o necessiteu un cop de mà, poseu-vos en contacte amb nosaltres o demaneu-nos un assessorament gratuït escrivint a info@crajbcn.cat, trucant al 93 265 52 17 o per Telegram o WhatsApp.

T'ha estat útil aquesta informació?

    POLÍTICA DE PRIVACITAT. De conformitat amb el que estableix el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (GDPR), i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), t'informem de:

    El responsable de les dades facilitades lliurement és el Consell de la Joventut de Barcelona (NIF V08825804), amb seu a l’Espai Jove La Fontana, carrer Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona, telèfon 93 265 4736 i correu electrònic cjb@cjb.cat. En nom de l'organització tractem la informació que ens facilites amb la finalitat d'oferir el servei sol·licitat. D’acord amb els convenis de gestió cívica dels diferents serveis entre el Consell de la Joventut de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, aquests drets podran ser cedits total o parcialment a l’Ajuntament de Barcelona, amb el mateix objectiu d’activitat que regula el conveni de gestió. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal.

    Així mateix, t’informem que pots exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les teves dades i els de limitació i oposició al seu tractament tot adreçant-te a carrer Gran de Gràcia, 190-192, 08012, Barcelona (Barcelona), escrivint al correu dades@cjb.cat o reclamant a aepd.es.

    Accepto la Política de privacitat.