Guia Som part del canvi: consum conscient i economia solidària per a associacions

Darrera actualització: 27 desembre 2017
Temps de lectura: < 1 min.

Comparteix:

Cerca..
Filtra contingut
Tipus de contingut
Actualitat
Coneixement
Plantilles
Temàtiques

La guia ‘Som part del canvi‘ és un recurs pràctic de consum conscient i economia solidària per a associacions. Vol enfortir el vincle de les associacions amb l’economia solidària a partir de propostes pràctiques i concretes en l’àmbit del consum crític i conscient. Aporta recursos pràctics en diversos àmbits: l’alimentació, l’energia, el material d’oficina, les TIC, les finances ètiques i l’oci.

L’associacionisme, en la seva diversitat, ha estat i és un espai de participació col·lectiva i democràtica, de cohesió social i arrelament a l’entorn, i de transformació social i política. Des d’aquesta realitat, l’associacionisme més transformador i popular té forts vincles històrics amb el cooperativisme i les iniciatives d’economia solidària, que pretenen satisfer les necessitats humanes des de la cooperació, la solidaritat, la responsabilitat i amb criteris ambientals, socials i de gènere.

Aquesta guia està elaborada pel Grup Ecos, Opcions i el Servei Civil Internacional, amb la col·laboració del Consell d’Associacions de Barcelona, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, la Xarxa d’Economia Solidària i el CRAJ. Tot i estar impulsada i adreçat al món associatiu, és una guia útil per a tot tipus d’organitzacions sense ànim de lucre, moviments socials i col·lectius.

Podeu consultar la guia i descarregar-la a través del següent enllaç: Guia Som part el canvi (Grup Ecos, Opcions i SCI).

Voleu saber com de sostenible és la vostra entitat? Comproveu-ho amb l’eina d’Autodiagnosi en perspectiva ambiental (CRAJ).

Si teniu dubtes o necessiteu un cop de mà, poseu-vos en contacte amb nosaltres o demaneu-nos un assessorament gratuït escrivint a info@crajbcn.cat, trucant al 93 265 52 17 o per Telegram o WhatsApp.

T'ha estat útil aquesta informació?

    POLÍTICA DE PRIVACITAT. De conformitat amb el que estableix el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (GDPR), i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), t'informem de:

    El responsable de les dades facilitades lliurement és el Consell de la Joventut de Barcelona (NIF V08825804), amb seu a l’Espai Jove La Fontana, carrer Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona, telèfon 93 265 4736 i correu electrònic cjb@cjb.cat. En nom de l'organització tractem la informació que ens facilites amb la finalitat d'oferir el servei sol·licitat. D’acord amb els convenis de gestió cívica dels diferents serveis entre el Consell de la Joventut de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, aquests drets podran ser cedits total o parcialment a l’Ajuntament de Barcelona, amb el mateix objectiu d’activitat que regula el conveni de gestió. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal.

    Així mateix, t’informem que pots exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les teves dades i els de limitació i oposició al seu tractament tot adreçant-te a carrer Gran de Gràcia, 190-192, 08012, Barcelona (Barcelona), escrivint al correu dades@cjb.cat o reclamant a aepd.es.

    Accepto la Política de privacitat.