L’escaleta d’un acte o esdeveniment

Darrera actualització: 30 juliol 2021
Temps de lectura: 3 min.

Comparteix:

Cerca..
Filtra contingut
Tipus de contingut
Actualitat
Coneixement
Plantilles
Temàtiques

Aquest article forma part d’una sèrie d’articles sobre esdeveniments. Consulta la resta d’articles a ‘Organització d’esdeveniments: tot el que cal saber‘ (CRAJ).

L’escaleta de l’esdeveniment és una eina que ens pot servir per organitzar-nos. Es tracta d’una llista de què anirà passant al llarg de l’esdeveniment, on s’especifica qui se n’encarrega i quant dura cada acció.

Si en fem còpies i les persones de l’entitat o les organitzadores de l’acte les tenen presents al llarg de l’esdeveniment, podrem saber en quin moment ens trobem i què és el que ve a continuació. Alhora, al ser tan gràfic ens permetrà veure si hi ha persones que tenen molta responsabilitat i podrem col·lectivitzar la responsabilitat del dia in situ.

A més a més de què succeirà exclusivament durant l’esdeveniment, també podeu utilitzar la mateixa escaleta per afegir aspectes de l’abans i el després, com ara el muntatge i el desmuntatge. El document en què hi ha la informació de l’abans i el després és típicament el pla d’acció. En funció de l’abast de l’esdeveniment us serà més útil fer-ne dos de separats o un per a tot. Si l’acte és petit, podem fer-ho tot en un sol document i ens estalviarem temps i papers:

A continuació, us facilitem un exemple d’escaleta que us pot servir de guia per a fer la vostra:

Hora Durada Acció Responsables
16:00h 1h Muntatge de la plaça Xavi, Maria i Lídia
16:30h 30′ Trasllat del material en cotxe des del local Pau i Júlia
16:45h 20′ Decoració de la plaça Joana, Xavi i Maria
17:30h Encesa de l’equip de so i música ambient Lídia
17:50h 1′ Avís pel micròfon de què l’acte està a punt de començar Lídia
18:00h COMENÇA L’ACTE
18:00h 5′ Benvinguda i presentació de l’esdeveniment Maria i Xavi
18:05h 30” Reproducció de la falca d’agressions Lídia
18:08h 20′ Ponència sobre participació infantil Júlia + Ponents

Les comissions o grups de treball també poden ser una eina útil a l’hora d’organitzar-nos. Es tracta de subgrups que s’encarreguen d’àmbits, tasques i responsabilitats concretes (Ex: Comissió àpats, comissió concert, comissió activitats de matí…)

És important recordar que s’ha de repartir la feina sempre en funció del nombre de persones implicades. També caldrà que les comissions s’encarreguin de fer traspàs al grup motor perquè tothom estigui al corrent de la informació. Per a saber-ne més podeu consultar l’article ‘Participació interna a les entitats juvenils‘ (CRAJ).

Altres recursos d’interès

Si teniu dubtes o necessiteu un cop de mà, poseu-vos en contacte amb nosaltres o demaneu-nos un assessorament gratuït escrivint a info@crajbcn.cat, trucant al 93 265 52 17 o per Telegram o WhatsApp.

T'ha estat útil aquesta informació?

    POLÍTICA DE PRIVACITAT. De conformitat amb el que estableix el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (GDPR), i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), t'informem de:

    El responsable de les dades facilitades lliurement és el Consell de la Joventut de Barcelona (NIF V08825804), amb seu a l’Espai Jove La Fontana, carrer Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona, telèfon 93 265 4736 i correu electrònic cjb@cjb.cat. En nom de l'organització tractem la informació que ens facilites amb la finalitat d'oferir el servei sol·licitat. D’acord amb els convenis de gestió cívica dels diferents serveis entre el Consell de la Joventut de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, aquests drets podran ser cedits total o parcialment a l’Ajuntament de Barcelona, amb el mateix objectiu d’activitat que regula el conveni de gestió. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal.

    Així mateix, t’informem que pots exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les teves dades i els de limitació i oposició al seu tractament tot adreçant-te a carrer Gran de Gràcia, 190-192, 08012, Barcelona (Barcelona), escrivint al correu dades@cjb.cat o reclamant a aepd.es.

    Accepto la Política de privacitat.