Per una diada de Sant Jordi més conscient i sostenible

Darrera actualització: 13 març 2023
Temps de lectura: 2 min.

Comparteix:

Cerca..
Filtra contingut
Tipus de contingut
Actualitat
Coneixement
Plantilles
Temàtiques

Des del CRAJ us animem a reflexionar sobre com celebrar la diada de Sant Jordi amb més consciència i més responsabilitat amb les persones i el medi ambient. Clarament, rere aquesta tradició hi ha uns impactes ambientals, econòmics i socials que hem de tenir en compte i que no podem obviar. Per exemple, sabíeu que es venen al voltant de 7 milions de roses a Catalunya i la producció local no pot abastir ni el 10%?

Això suposa importar un munt de flors que venen de molt lluny, moltes d’elles cultivades mitjançant l’explotació de persones -especialment dones- i amb productes contaminants, forçant una estructura de monocultiu de roses en algunes zones productores amb l’únic fi d’exportar-les.

Podeu trobar molta més informació al respecte a la web de #RosesSenseEspines.

Com ho podem fer, doncs, per contribuir a un Sant Jordi més conscient i sostenible? Us proposem algunes alternatives per fomentar un canvi d’hàbits i reduir el consum de roses!

  • Reduïm o ajustem el nombre de roses que comprem per tal que no ens sobrin al final del dia o directament no en venguem.
  • Si decidim vendre’n, comprem-les a productors/es locals, que a Catalunya es concentren al Maresme.
  • Comprem roses amb el segell FLP (no es troben fàcilment)
  • Intentem evitar els embolcalls de plàstic. Hi ha alternatives d’embolcalls reciclables com paperines de cartró o suports de fusta.
  • Podem vendre roses alternatives fetes per nosaltres en comptes de vendre flors! Hi ha moltes opcions i sempre seran més especials i úniques! Podem fer-les amb materials naturals o reciclats: fusta, cartró, retalls de tela, càpsules de cafè o pàgines de llibres antics. En aquest enllaç teniu les instruccions per fer-ne 3 de diferents: Roses amb tela, de paper o amb càpsules de cafè.
  • Venda de roses de xocolata (de comerç just), fotos o dibuixos de roses.
  • Venda de llibres de 2a mà, punts de llibre i altres manualitats.
  • Intercanvi de llibres.
  • Venda de pastissos, sucs naturals i altres menjars.

Per últim, us deixem amb alguns enllaços d’interès per ampliar la informació:

T'ha estat útil aquesta informació?

    POLÍTICA DE PRIVACITAT. De conformitat amb el que estableix el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (GDPR), i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), t'informem de:

    El responsable de les dades facilitades lliurement és el Consell de la Joventut de Barcelona (NIF V08825804), amb seu a l’Espai Jove La Fontana, carrer Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona, telèfon 93 265 4736 i correu electrònic cjb@cjb.cat. En nom de l'organització tractem la informació que ens facilites amb la finalitat d'oferir el servei sol·licitat. D’acord amb els convenis de gestió cívica dels diferents serveis entre el Consell de la Joventut de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, aquests drets podran ser cedits total o parcialment a l’Ajuntament de Barcelona, amb el mateix objectiu d’activitat que regula el conveni de gestió. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal.

    Així mateix, t’informem que pots exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les teves dades i els de limitació i oposició al seu tractament tot adreçant-te a carrer Gran de Gràcia, 190-192, 08012, Barcelona (Barcelona), escrivint al correu dades@cjb.cat o reclamant a aepd.es.

    Accepto la Política de privacitat.