Desvinculació, acomiadant a les persones que marxen

Temàtiques: CuresEtiquetes:
Darrera actualització: 9 setembre 2020
Temps de lectura: 3 min.

Comparteix:

Cerca..
Filtra contingut
Tipus de contingut
Actualitat
Coneixement
Plantilles
Temàtiques

Introducció

Sovint acompanyar a les persones que marxen de l’entitat es troba al final a la llista de prioritats i no acabem acomiadant com ens agradaria a les persones que han participat durant tant temps a l’entitat. Incorporar les cures a l’entitat també implica acompanyar aquelles persones que es desvinculen del col·lectiu.

En termes generals, és recomanable definir un procediment de desvinculació i que s’estableixin unes persones concretes que s’encarreguin de dur-lo a terme. Tot i que és responsabilitat de totes, tenir unes persones referents ens ajuda a que no se’ns passi per alt i hi hagi algú que vetlli perquè es dugui a terme.

Aquest procediment que haguem definit s’ha d’entendre com una guia que s’ha d’adaptar a cada cas concret: a la persona que marxa, a les persones que es queden, al moment en què es troba l’entitat… (ens ha de facilitar la feina i no pas dificultar-la!)

Bones pràctiques per acomiadar a les persones que marxen

Iniciar un diàleg amb la persona que marxa

Quan una persona es desvincula de l’entitat, pot ser que ens ho comuniqui a alguna de les membres individualment, a l’assemblea o bé, pot ser que faci bomba de fum i de cop no sapiguem res d’ella. En qualsevol cas és important trobar un moment per parlar sobre els motius de la seva marxa i com està vivint-la.

Se’n va per què creu que el seu cicle a l’entitat ja ha acabat i marxa tranquil·la? O bé, per una tensió, incomoditat o malestar amb el col·lectiu? Indagar en tot això és molt necessari per tal de saber com procedir i què necessita la persona del col·lectiu.

Generar un espai de confiança i seguretat

En cas que marxi per un malestar, és important generar un espai de confiança i seguretat per aquesta persona per tal que es pugui expressar lliurement. Potser hi ha la possibilitat de reparar el dany i que torni a incorporar-se o potser ja no vulgui fer-ho.

Ara bé, en tot cas, tot allò que ens pugui dir és una font d’aprenentatge pel col·lectiu, ja que ens permet identificar aquells aspectes a millorar en futures ocasions. Cal adoptar una actitud de curiositat i obertura al feedback que ens està donant!

Consensuar la seva relació amb l’entitat a partir d’ara

És recomanable tenir un espai amb l’entitat per determinar el que esperem de les persones ex-membres: pensar en quin relació volem establir amb elles, quins espais ens agradaria que participessin, quines tasques voldríem que adoptessin…  i a partir d’aquí, intercanviar amb les persones que marxen com s’ho imaginen elles: vol seguir-hi vinculada? de quina manera? Es tracta d’establir conjuntament la seva relació amb l’entitat a partir d’ara. Hi ha entitats, per exemple, que tenen una comissió d’ex-membres que s’encarreguen d’algunes tasques puntuals com celebracions, intendència, etc.

Fer el relleu de les responsabilitats i tasques

Abans de desvincular-se de l’entitat és necessari trobar espais on la persona que marxa pugui transmetre tots els seus coneixements i experiències a altres membres de l’entitat. Tot i així, és recomanable no esperar a passar el relleu fins que la persona decideix marxar, ja que aquest és un procés constant i permanent a l’entitat.

La manera de fer aquest relleu dependrà de la realitat de la vostra entitat i de les persones que en formen part.

Agrair a la persona que es desvincula tot allò que ha donat a l’entitat

En general no estem acostumades a apreciar-nos i agrair-nos les coses col·lectivament i se’ns passa per alt fer-ho. Ara bé, és important trobar moments explícits d’agraïment i reconeixement cap a la persona que s’acomiada, ja que d’aquesta manera fem visible i posem en valor tot allò que aquesta ha aportat al llarg de la seva trajectòria a l’entitat, tota l’energia, temps i dedicació.

A més, pot suposar un espai de tancament, tant per la persona amb el grup com per aquest amb la persona. Hi ha moltes maneres de fer-ho: a l’assemblea, amb els infants i famílies, amb vídeos i/o fotos, amb un record/detallet, etc. Trobeu la vostra manera!

Altres recursos d’interès

A més, si voleu aprofundir i tenir una idea més clara de com porteu aquest tema a la vostra entitat podeu contestar el formulari d’autodiagnosi sobre relleu i ens posarem en contacte amb vosaltres per iniciar un acompanyament o per realitzar una càpsula formativa a mida sobre la temàtica si hi esteu interessades.

També podeu contactar-nos a través del correu electrònic info@crajbcn.cat, el telèfon 93 265 52 17 o per Telegram Whatsapp al 652 87 81 22.

T'ha estat útil aquesta informació?

    POLÍTICA DE PRIVACITAT. De conformitat amb el que estableix el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (GDPR), i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), t'informem de:

    El responsable de les dades facilitades lliurement és el Consell de la Joventut de Barcelona (NIF V08825804), amb seu a l’Espai Jove La Fontana, carrer Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona, telèfon 93 265 4736 i correu electrònic cjb@cjb.cat. En nom de l'organització tractem la informació que ens facilites amb la finalitat d'oferir el servei sol·licitat. D’acord amb els convenis de gestió cívica dels diferents serveis entre el Consell de la Joventut de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, aquests drets podran ser cedits total o parcialment a l’Ajuntament de Barcelona, amb el mateix objectiu d’activitat que regula el conveni de gestió. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal.

    Així mateix, t’informem que pots exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les teves dades i els de limitació i oposició al seu tractament tot adreçant-te a carrer Gran de Gràcia, 190-192, 08012, Barcelona (Barcelona), escrivint al correu dades@cjb.cat o reclamant a aepd.es.

    Accepto la Política de privacitat.