Batolla el Masclisme: servei de consultoria
S’ha produït una agressió masclista a la vostra entitat i no sabeu com abordar-la col·lectivament? Us falten eines, mecanismes o suport? Teniu dubtes sobre la gestió que n’esteu fent? Fins on podeu arribar com a entitat? Heu gestionat l’agressió i us ha quedat algun malestar?
El Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ) i el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) obrim un servei de consultoria i d’acompanyament gratuït adreçat a entitats juvenils que estan abordant una agressió masclista.
Aquest servei complementa les formacions de la nova edició del Batolla el Masclisme, el cicle formatiu en feminismes i LGBTI+ per a entitats juvenils. Per consultar les altres formacions de l’itinerari visiteu aquest enllaç!
En què consisteix el servei de consultoria?
La consultoria pretén acompanyar a les entitats juvenils que, arran d’una agressió masclista, han decidit respondre-hi col·lectivament assumint la responsabilitat i identificant l’impacte i el malestar que hagi pogut provocar la situació viscuda en el mateix espai i en les relacions entre les persones que l’integren.
Aquest espai d’acompanyament té com a finalitat donar resposta a aquelles situacions que constitueixin una situació de discriminació i violència, ja sigui per raó de sexe, d’orientació sexual o d’identitat o expressió de gènere, i que s’hagin donat dins l’entitat juvenil afectant el grup humà.
Aquest recurs partirà de la reflexió crítica i la perspectiva feminista i pretén acompanyar les entitats en el desenvolupament de les seves pròpies eines i mecanismes per afrontar la situació i generar així una transformació interna.
L’acompanyament serà a càrrec de les professionals del Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats.
Què inclou el servei?
- Primer contacte amb el CRAJ. Partint dels criteris d’inclusió al servei de consultoria, valoració de la situació viscuda i del seu encaix en l’acompanyament proposat.
- Primera reunió d’exposició de la situació amb el CJAS. Trobada inicial amb l’equip per abordar la situació, comprendre el cas i avaluar les necessitats del procés.
- Sessions d’acompanyament. Primers passos per a l’abordatge i per tal d’implementar els canvis en el si de l’entitat.
- Reunió de seguiment amb el CRAJ. Sessió de valoració de l’estat de l’entitat després d’un període de 3 a 6 mesos des d’haver finalitzat l’acompanyament.
L’acompanyament tindrà un mínim de dues sessions. Aquestes seran ampliables depenent de la necessitat del procés de l’entitat.
Qui hi pot participar?
Associacions i col·lectius juvenils de la ciutat de Barcelona. En aquest article exposem que entenem des del CJB, i conseqüentment des del CRAJ, per associacionisme juvenil.
Fins quan es pot sol·licitar?
El servei de consultoria estarà disponible durant tot l’any 2022.
I com es pot sol·licitar?
Si esteu interessades podeu clicar el botó “M’interessa” i facilitar-nos les vostres dades de contacte perquè ens puguem posar en contacte amb vosaltres!
Recursos d’interès sobre la temàtica
- Protocol d’abordatge de violències masclistes a les entitats (CRAJ)
- Manual de gestió d’agressions masclistes a les organitzacions (Fil a l’Agulla)
- Guia per a la prevenció i abordatge de les violències masclistes i LGTBIfòbiques (Casals de Joves de Catalunya)
- Autodiagnosi en perspectiva feminista (CRAJ)
- Perspectiva feminista i ètica de la cura. Guia d’autodiagnosi per a organitzacions (Lafede.cat)
- No siguis un matxirulo! (CJB)
- Jo no sóc masclista… o sí? Reflexions sobre els micromasclismes (CJB)
- Recursos sobre feminismes per homes (CRAJ)
- Recull de recursos (Teixim xarxes)
- Organització d’un Punt Lila (CRAJ)
Si teniu dubtes o voleu més informació, poseu-vos en contacte amb nosaltres escrivint a info@crajbcn.cat, trucant al 93 265 52 17 o per Telegram o WhatsApp.