Batolla el Masclisme: servei de consultoria

Darrera actualització: 29 març 2022
Temps de lectura: 3 min.

Comparteix:

Cerca..
Filtra contingut
Tipus de contingut
Actualitat
Coneixement
Plantilles
Temàtiques

S’ha produït una agressió masclista a la vostra entitat i no sabeu com abordar-la col·lectivament? Us falten eines, mecanismes o suport? Teniu dubtes sobre la gestió que n’esteu fent? Fins on podeu arribar com a entitat? Heu gestionat l’agressió i us ha quedat algun malestar?

El Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ) i el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) obrim un servei de consultoria i d’acompanyament gratuït adreçat a entitats juvenils que estan abordant una agressió masclista.

Aquest servei complementa les formacions de la nova edició del Batolla el Masclisme, el cicle formatiu en feminismes i LGBTI+ per a entitats juvenils. Per consultar les altres formacions de l’itinerari visiteu aquest enllaç!

En què consisteix el servei de consultoria?

La consultoria pretén acompanyar a les entitats juvenils que, arran d’una agressió masclista, han decidit respondre-hi col·lectivament assumint la responsabilitat i identificant l’impacte i el malestar que hagi pogut provocar la situació viscuda en el mateix espai i en les relacions entre les persones que l’integren. 

Aquest espai d’acompanyament té com a finalitat donar resposta a aquelles situacions que constitueixin una situació de discriminació i violència, ja sigui per raó de sexe, d’orientació sexual o d’identitat o expressió de gènere, i que s’hagin donat dins l’entitat juvenil afectant el grup humà.

Aquest recurs partirà de la reflexió crítica i la perspectiva feminista i pretén acompanyar les entitats en el desenvolupament de les seves pròpies eines i mecanismes per afrontar la situació i generar així una transformació interna.

L’acompanyament serà a càrrec de les professionals del Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats.

Què inclou el servei?

 1. Primer contacte amb el CRAJ. Partint dels criteris d’inclusió al servei de consultoria, valoració de la situació viscuda i del seu encaix en l’acompanyament proposat.
 2. Primera reunió d’exposició de la situació amb el CJAS. Trobada inicial amb l’equip per abordar la situació, comprendre el cas i avaluar les necessitats del procés.
 3. Sessions d’acompanyament. Primers passos per a l’abordatge i per tal d’implementar els canvis en el si de l’entitat.
 4. Reunió de seguiment amb el CRAJ. Sessió de valoració de l’estat de l’entitat després d’un període de 3 a 6 mesos des d’haver finalitzat l’acompanyament.

L’acompanyament tindrà un mínim de dues sessions. Aquestes seran ampliables depenent de la necessitat del procés de l’entitat.

Qui hi pot participar?

Associacions i col·lectius juvenils de la ciutat de Barcelona. En aquest article exposem que entenem des del CJB, i conseqüentment des del CRAJ, per associacionisme juvenil.

Fins quan es pot sol·licitar?

El servei de consultoria estarà disponible durant tot l’any 2022.

I com es pot sol·licitar?

Si esteu interessades podeu clicar el botó “M’interessa” i facilitar-nos les vostres dades de contacte perquè ens puguem posar en contacte amb vosaltres!

M’INTERESSA

T'ha estat útil aquesta informació?

  POLÍTICA DE PRIVACITAT. De conformitat amb el que estableix el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (GDPR), i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), t'informem de:

  El responsable de les dades facilitades lliurement és el Consell de la Joventut de Barcelona (NIF V08825804), amb seu a l’Espai Jove La Fontana, carrer Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona, telèfon 93 265 4736 i correu electrònic cjb@cjb.cat. En nom de l'organització tractem la informació que ens facilites amb la finalitat d'oferir el servei sol·licitat. D’acord amb els convenis de gestió cívica dels diferents serveis entre el Consell de la Joventut de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, aquests drets podran ser cedits total o parcialment a l’Ajuntament de Barcelona, amb el mateix objectiu d’activitat que regula el conveni de gestió. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal.

  Així mateix, t’informem que pots exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les teves dades i els de limitació i oposició al seu tractament tot adreçant-te a carrer Gran de Gràcia, 190-192, 08012, Barcelona (Barcelona), escrivint al correu dades@cjb.cat o reclamant a aepd.es.

  Accepto la Política de privacitat.