Taller de retrat de ciutat comunitari del city dònut de Barcelona

El pròxim 26 de maig teniu l’oportunitat d’aportar, en un workshop participatiu, tot el vostre coneixement i les vostres reflexions per aterrar l’economia del Dònut a Barcelona i impulsar la ciutat cap a un model més sostenible.

L’Ajuntament de Barcelona treballa des de fa temps en la lluita contra la crisi climàtica i les desigualtats socials. Ara ha decidit fer un pas endavant i adoptar la visió de l’economia del dònut impulsada per l’economista Kate Raworth, tal com fan altres ciutats europees capdavanteres. Aquest canvi de model coincideix i ha de guiar el procés de renovació del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022, que enguany finalitza la seva vigència.

Aquesta teoria afirma que l’economia es troba limitada per un sostre ecològic, marcat pels recursos disponibles i els temps de recuperació del planeta i, a uns mínims socials, marcats per les necessitats de les persones que l’habiten i de les quals n’està al servei. Per tant, cal un canvi cap a un model econòmic regeneratiu, pel què fa a l’ús de recursos, i distributiu en el repartiment de riquesa.

És en aquest context que us convidem a participar en la sessió de treball “Taller de retrat de ciutat comunitari del City Dònut de Barcelona”, que tindrà lloc el dijous 26 de maig de 17.15 a 19.30 h de forma presencial a l’escola Pere Vila (Passeig de Lluís Companys, 18).

L’objectiu de la sessió és elaborar, mitjançant una dinàmica participativa, una diagnosi que ens permeti determinar:

  • Què significa per als diferents actors urbans viure dintre de l’espai Dònut, és a dir, aquell que permet satisfer les necessitats de totes les persones, tant de la ciutat com de la resta del món, sense superar els límits planetaris.

  • Quins d’aquests anhels s’han assolit i quins no.

  • Quines són les principals causes, segons els diferents actors, de que no s’hagin assolit

Data

Dijous 26 maig 2022
Realitzat!

Horari

17:15 - 19:30

Més informació

Llegir més

lloc

Escola Pere Vila
Passeig Lluís Companys, 18
Totes les temàtiques

Organitzador

Secretaria Barcelona + Sostenible
Tel
932 562 593
Email
bcnsostenible@bcn.cat
Web
https://www.barcelona.cat/barcelonasostenible/ca/
Inscriu-te!