Jornada de presentació de l’informe sobre l’estat de l’associacionisme juvenil de Barcelona

Més enllà de la foto, del postureig i de la precampanya electoral, hi ha la realitat de l'associacionisme juvenil; perquè cal que es compleixin els acords i es treballi en les necessitats de les joves.

És per això que organitzem aquesta jornada per presentar l’Informe sobre l’estat de l’associacionisme juvenil de Barcelona, elaborat pel CJB i el CRAJ. Un informe on han participat més de 130 entitats i que recull les demandes i les necessitats de l'associacionisme juvenil de base comunitària de la ciutat.

La jornada té com a objectiu visibilitzar la situació actual de les entitats i presentar públicament les conclusions a les quals hem arribat elaborant l’informe, mostrant les dades que hem extret al llarg de l'any i exposant les principals demandes de les entitats al voltant de tres eixos: espais dignes, espai públic i comunitat.

Aquest informe neix de la necessitat de posar en comú les reivindicacions de l’associacionisme juvenil a nivell de ciutat, després de dos anys d’elaborar informes per districtes. Aquests informes territorials són una anàlisi i una proposta d’abordatge de les problemàtiques de cada districte que ens permeten recollir i difondre l’estat de les entitats, interlocutar amb les regidories i fer posteriorment un suport a les entitats i un seguiment dels acords presos amb l’administració.

La jornada comptarà també amb una taula rodona al voltant dels reptes de l’associacionisme juvenil de la ciutat. Les reflexions i la generació de discurs generades per la taula, seran d’utilitat a l’hora de fer incidència política i teixir futures línies de treball. Comptarem amb la participació de David Fernàndez, Gala Pin, Casals de Joves de Catalunya, Joves Units del Poble-sec i el Sindicat de Llogateres.

Per tal de valorar i reconèixer l’acció comunitària que promou l’associacionisme juvenil, també volem crear un espai de cohesió per a les entitats juvenils oferint un espai de festa amb un monòleg de ‘Se Lia’, l’actuació del grup de música Svetlana i un tancament de festa amb PD Zitas i PD Candela, tot això acompanyat d'un càtering a càrrec de la Cooperativa Mujeres Pa’lante i barra a preus populars a càrrec de l'AEiG El Cau del Besòs.

Programa de la jornada

19h: Presentació de l’Informe sobre l’estat de l’associacionisme juvenil de base comunitària de Barcelona.

19:45h: Taula rodona a cinc bandes amb diferents ponents relacionats amb el món de l'associacionisme que debatran sobre les següents qüestions: L'administració és una aliada? Qui i com participa de les iniciatives comunitàries? Quines opressions/resistències adultcèntriques reben les organitzacions juvenils?

    • David Fernàndez: periodista i activista social.
    • Gala Pin: política i activista tecnològica, municipalista i dels drets humans.
    • Josep Maria Ballesteros, de Casals de Joves de Catalunya: federació que agrupa associacions juvenils que fomenten la participació dels i les joves, des de la pròpia organització i sota els principis d’autogestió, assemblearisme i transformació social.
    • Mehdi Aoula, de Joves Units del Poble-sec: associació juvenil del barri del Poble-sec que té l’objectiu de coordinar i promoure entre els joves del barri l'associacionisme i les iniciatives pròpies. Treballen activament per aconseguir un equipament juvenil al barri.
    • Enric Aragonès, del Sindicat de Llogateres: organització de persones que viuen de lloguer, que s’uneixen per conèixer, defensar i conquerir els propis drets a través de l’ajuda mútua.

21:15h: Càtering a càrrec de la Cooperativa Mujeres Pa’lante i monòleg de ‘Se Lia’ sobre l’associacionisme.

22h: Concert amb Svetlana.

23h: Música a càrrec de PD Candela i PD Zitas.

No cal inscripció prèvia per assistir a la jornada.

Data

Divendres 27 gener 2023 - Dissabte 28 gener 2023
Realitzat!

Horari

19:00 - 01:00

Més informació

Llegir més

lloc

Espai Jove La Fontana
C/ Gran de Gràcia, 190
Web
https://lafontana.org/
Totes les temàtiques

Organitzador

CRAJ
Tel
932 655 217
Email
info@crajbcn.cat
Web
https://crajbcn.cat/

Altres organitzadors

Consell de la Joventut de Barcelona (CJB)
Tel
932 37 22 85
Email
cjb@cjb.cat
Web
https://www.cjb.cat/
Inscriu-te!