Premis Baldiri Reixac – Cultura i educació per repensar el món

Convoca

Fundació Carulla

Termini de presentació

26/01/2023

Descripció

Baldiri proposen obrir camins significatius amb la llengua, la cultura i les arts, davant les situacions d’adversitat que vivim, com ara la progressiva desaparició del català entre els joves, la crisi d’imaginació per pensar sobre el futur, la falta de respostes coordinades davant l’emergència climàtica o l’extensió de totes les formes de violència i desigualtat.

Volem impulsar i reconèixer els projectes educatius i les idees innovadores, originals, agosarades i trencadores per repensar el món des de la nostra realitat, per poder viure en un món sostenible i millor per a tothom. Sabem que en l’educació és on comencem els petits grans canvis.

Els Premis Baldiri Reixac compten, així, amb les categories següents:

  • Premi Baldiri a l’escola transformadora (categoria adreçada a centres)
    Reconeixem els centres educatius singulars i amb processos de transformació, amb equips educatius compromesos, que tinguin la capacitat de generar esperit crític i d’imaginació, convençuts que treballar i educar amb la cultura, la llengua catalana i les arts esdevé un motor clar de canvi i transformació per fer front als reptes educatius, mediambientals, socials i culturals actuals.
  • Premi Baldiri a projectes artístics
    Impulsem nous projectes educatius, liderats per centres educatius o per docents, que aportin solucions i respostes concretes mitjançant les arts al repte de l’emergència climàtica i al repte del foment de la llengua catalana com a espai de cohesió social.
  • Premi Baldiri a experiències innovadores
    Reconeixem les experiències d’aprenentatge en equip dins i fora de l’aula que responguin de manera creativa i a través dels llenguatges artístics i creatius als reptes següents: foment de l’esperit crític, gestió emocional i cohesió social.
Bases

Data

Dijous 26 gener 2023
Realitzat!

Labels

Altres tipus de finançament