Mirada Restaurativa al Món Educatiu

Descripció

La formació neix amb la voluntat de compartir les nostres eines de facilitació específicament enfocades en les pràctiques restauratives quan treballem tant amb infants, joves, educadores, docents i equips directius. Les pràctiques restauratives són un conjunt d’eines que faciliten: la cohesió de grup, la desescalada dels conflictes, millorar el sentit de pertinença i la motivació i l’apoderament de qui hi participa, entre altres coses.

La mirada restaurativa és l’enfocament per treballar el conflicte i les dinàmiques de discriminació en els grups, tenint en compte el dany i les necessitats de les persones afectades, així com les arrels d’allò que està causant aquella situació. Té una aplicació comunitària, entenent que no només les persones més directament afectades són les que han rebut un dany, sinó que també cal tenir en compte el grup, tant per considerar l’impacte, com també la seva responsabilitat. Busca reparar el dany, la transformació de qui ha fet mal, restaurar les relacions quan és possible, i la pressa de responsabilitat, promovent accions que ho facilitin.

En la formació ens introduirem als cercles de paraula, al mateix temps que proporcionarem les eines pròpies del marc que ens ofereix la facilitació orientada a processos. La formació combinarà elements de teoria i serà 100% vivencial.

A qui va adreçada?

La formació s’adreça a persones compromeses amb el món educatiu: educadores, integradores socials, psicopedagogues, orientadores, monitoratge i equips socials, equips directius, mestres infantil i primària i professorat de secundària i cicles formatius.

Contingut
  • La perspectiva restaurativa: una mirada per prevenir i atendre les situacions relacionades amb la violència i les dinàmiques de discriminació.
  • El treball dels cercles de paraula per treballar les relacions en els grups i l’acompanyament emocional i de conflictes.
  • L’assumpció de la responsabilitat.
Informació pràctica

Estructura: 11 hores lectives

Horaris: Divendres de 16.30 h a 19.30 h. Dissabte de 10 a 14 h i de 15,30 a 19.30 h.   | Calendari: 9 i 10 de setembre | Modalitat: Presencial.| Lloc: Local de Fil a l’agulla, carrer de Sants, 10. Espai amb accessibilitat. | Idioma: Català | Preu: 140 €  | Inscripcions: Obertes.
Formadores: Amb Sara Carro i Ainhoa Roca

Les places són limitades i van per ordre d’inscripció. Cal fer inscripció prèvia.

Si necessites més informació, ens pots escriure a escolafil@filalagulla.org

Data

Divendres 9 setembre 2022 - Dissabte 10 setembre 2022

Horari

10:00 - 19:30

Més informació

Llegir més

lloc

Espai Polivalent Filalagulla
Carrer de Sants 10
Totes les temàtiques

Organitzador

Fil a l'Agulla
Tel
654 070 358
Email
escolafil@filalagulla.org
Web
https://filalagulla.org/
Inscriu-te!