La diversitat religiosa a les entitats juvenils

De les moltes diversitats que existeixen, la diversitat religiosa n’és una. Hem vist com el fet religiós va guanyant rellevància i visibilitat a la nostra ciutat, però, com actuem les entitats davant d’aquesta pluralitat? Us heu parat mai a pensar si la vostra entitat i les activitats que realitzeu són inclusives amb la diversitat religiosa? Com es pot abordar i gestionar aquesta pluralitat que es dona, ja sigui en les membres de l’entitat o en el grup de persones que ateneu?

En aquesta càpsula formativa reflexionarem sobre la diversitat religiosa a les associacions i col·lectius juvenils, així com es compartiran eines i bones pràctiques per gestionar aquesta pluralitat existent en la nostra societat i en les entitats. També hi haurà espai per debatre i compartir situacions que us hàgiu trobat les entitats i conèixer opcions d’abordatge a través de l’expertesa de l’Oficina d’Afers Religiosos de Barcelona.

A càrrec de: Personal tècnic de l’Oficina d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona.

Continguts de la formació
  • El fet religiós: conceptes i marc de reconeixement de la diversitat religiosa. Dret a la llibertat religiosa, laïcitat versus laïcisme i legislació.
  • Mapa de la diversitat religiosa a Barcelona i model de gestió municipal de la llibertat religiosa.
  • Gestió d’equips de treball plurals.
  • Atenció a la ciutadania diversa a les entitats juvenils:
    •  Aspectes a millorar: bones i males pràctiques
    • Casos pràctics i debat
  • Presentació de materials de referència
Inscripcions

La formació és gratuïta però les places són limitades. Per això cal inscriure’s prèviament a través del següent enllaç: Inscripció a la càpsula formativa: La diversitat religiosa a les entitats juvenils.

Recursos d’interès sobre la temàtica

Si teniu dubtes o voleu més informació, poseu-vos en contacte amb nosaltres escrivint a info@crajbcn.cat, trucant al 93 265 52 17 o per Telegram o WhatsApp. A més, us animem a consultar la resta de formacions sobre temàtiques associatives que oferim!

Data

Dimarts 2 febrer 2021
Realitzat!

Horari

18:30 - 20:30

Preu

Gratuït, places limitades

lloc

En línia
Totes les temàtiques

Organitzador

CRAJ
Tel
932655217
Email
craj@crajbcn.cat
Web
https://crajbcn.cat/