Jornades Artístiques de la Dona i del Femení “Nosotras Somos Seres Cíclicos”

“Nosotras Somos” és una iniciativa cultural que neix del projecte WeAreAllTheSameTribe i que té dos objectius clau: donar més llum a diferents quotidianitats de la vida de la dona, i ser una resposta constructiva a moltes injustícies, abusos i desraons que avui dia encara afecten el món femení. On la finalitat última és que les persones participants comprenguin amb una major profunditat la naturalesa femenina, la relació que tenen amb aquesta i que connectin amb la seva pròpia, generant autoconeixement, benestar i salut per a elles mateixes.

En la primera edició de les Jornades Artístiques de la Dona i del Femení “Nosotras Somos Seres Cíclicos”, es parlarà del cicle menstrual i de la ciclicitat, posant èmfasi en la part emocional d’aquests processos biològics a través de l’art i del procés creatiu. Aquesta edició se celebrarà els dies 13, 14 i 15 de maig, i es desenvoluparà a cavall entre els Cinemes Girona de Barcelona i el Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison de Barcelona.

Divendres 13 de Maig

Amb la projecció de Vint-i-*vuit dies i la taula rodona que l’acompanya «El Tabú que hi ha al voltant del cicle menstrual i com aquest afecta a la salut de les persones«, iniciem les jornades cap a un viatge intern amb el qüestionament de la ciclicitat personal, com la vivim des de de dins i com el sistema lineal ens afecta en primera persona. Potser ets cíclica i vius lluitant contra això?.

Activitats realitzades en els Cinemes Girona de Barcelona.

Dissabte 14 de Maig

El segon dia de la mà de l’art-teràpia i la nutrició, anem un pas més enllà, encara més endins. Ara participem en primera persona i, per tant, ens trobem amb la nostra pròpia realitat interna, la nostra ciclicitat i la nostra linealitat juntes en el nostre propi cos. Finalment, ens delectarem amb una obra artística menstrual i debatrem sobre com l’art ens pot ajuda a viure’ns més i millor en ciclicitat a través de la taula rodona, «Com l’art ens ajuda a connectar amb la nostra ciclicitat i el nostre interior«. Activitats realitzades en La Bonne.

Diumenge 15 de Maig

Amb la passada de Xarxa Cunt i posterior conversa, «Com començar a viure fora del tabú amb la nostra realitat cíclica?«, sortim fora, al social, a l’extern. Podrem veure que ens hem quedat com a propi, de com la societat en la qual vivim mira i es vincula amb el cicle. D’aquesta manera, des d’aquestes dues visions, interna i externa, podrem començar a co-crear una nova realitat, com a mínim la nostra, fora del tabú. Activitats realitzades en els Cinemes Girona de Barcelona

Consulta aquí el programa complet de les jornades

Data

Divendres 13 maig 2022 - Diumenge 15 maig 2022
Realitzat!

Més informació

Llegir més

lloc

Cinemes Girona de Barcelona

lloc 2

Espai Francesca Bonnemaison
Carrer de Sant Pere Més Baix, 7
Totes les temàtiques

Organitzador

WeAreAllTheSameTribe
Web
https://weareallthesametribe.com/about/
Inscriu-te!