Ètica de les cures: transformem l’entitat!

Les cures estan cada vegada més presents en el dia a dia i, més concretament, en el món associatiu hi ha més voluntat d’incorporar-les en el funcionament intern de les entitats. Ara bé, a vegades no acabem de tenir clar què són exactament o bé, ens trobem amb dificultats i reptes al llarg del procés de transformació interna. A més, el concepte cures és motiu de reflexió en els últims anys i hi ha sensibilitats que proposen redefinir l’ús que es fa d’aquesta paraula.

En aquesta càpsula formativa identificarem els elements clau per incorporar l’ètica de les cures a les associacions i col·lectius i adquirirem eines pràctiques per analitzar i transformar l’entitat.

La formació serà a càrrec d’Esberla, una cooperativa que treballa en els àmbits de la coeducació, la cura comunitària, la sobirania alimentària i la cura organitzacional acompanyant grups i comunitats en processos de transformació interna des del feminisme, l’ètica de la cura i la democràcia profunda.

Continguts de la formació
 • Les cures a les associacions i col·lectius
  • La importància de la perspectiva feminista a les entitats
  • A què ens referim quan parlem de cures a les organitzacions?
  • L’ètica de la cura a l’entitat
 • Eines per incorporar les cures a l’entitat
  • Aprofundiment dels eixos de la guia d’autodiagnosi ‘Sembrant cures’ (Lafede.cat)
  • Identificació dels reptes presents i futurs de l’entitat
Inscripcions

Obrirem les inscripcions a aquesta formació tres setmanes abans del seu inici. Si vols que t'avisem un cop s'obrin, pots clicar a "M'interessa" i facilitar-nos les teves dades de contacte.

Recursos d’interès sobre la temàtica

Si teniu dubtes o voleu més informació, poseu-vos en contacte amb nosaltres escrivint a info@crajbcn.cat, trucant al 93 265 52 17 o per Telegram o WhatsApp. A més, us animem a consultar la resta de formacions sobre temàtiques associatives que oferim!

M’INTERESSA

Data

Dimecres 29 març 2023

Horari

18:30 - 20:30

Preu

Gratuït, places limitades

lloc

Espai Jove La Fontana
C/ Gran de Gràcia, 190
Web
https://lafontana.org/
Totes les temàtiques

Organitzador

CRAJ
Tel
932 655 217
Email
info@crajbcn.cat
Web
https://crajbcn.cat/