Escola del CIEMEN 2021

Explicar, entendre i debatre per què és fonamental el dret a la diversitat és l’eix central de l’Escola del CIEMEN, que enguany arriba a la seva sisena edició, entre el 13 d’octubre i el 22 de desembre. Completament en línia, l’Escola proposa sessions, tallers i taules rodones amb l’objectiu de visibilitzar i donar a conèixer els conceptes i les lluites que, en pobles d’arreu el món, sostenen els drets dels col·lectius minoritzats i els drets de les dones, en un context amb els discursos d’odi i de l’extrema dreta cada cop més normalitzats.

L’Escola es fixarà en processos que estan tenint lloc actualment i, així, entre els continguts d’aquesta edició destaquen els processos d’autodeterminació en marxa en diversos pobles, com és el cas de Groenlàndia, els camins d’emancipació que obre el poble kurd, els avenços del procés constituent a Xile o la nova situació al Perú després de les eleccions històriques de 2021.

Aquestes realitats s’emmarcaran en el seu context històric i teòric, amb una anàlisi profunda dels processos que han configurat el món modern. Per fer-ho, incorpora mirades complementàries des d’àmbits molt diversos, com els feminismes, l’ecologia, la llengua, les migracions, l’economia o les cures.

Aquesta setmana s’han obert les inscripcions a la 6a edició de l’Escola del CIEMEN: Drets col·lectius, feminismes i diversitats. L’Escola planteja els seus continguts a partir de la pregunta “Per què és fonamental el dret a la diversitat?”. En un context on els discursos d’odi i de l’extrema dreta estan cada cop més normalitzats, l’Escola té l’objectiu de visibilitzar i donar a conèixer els conceptes i les lluites que, arreu del món, sostenen els drets dels col·lectius minoritzats i els drets de les dones.

Podeu trobar el programa complet de l’Escola 2021 en aquest enllaç.

Informació pràctica:
 • Nom de l’activitat: Escola del CIEMEN 2021
 • Dates: del 13 d’octubre al 22 de desembre de 2021. (El 7 d’octubre s’ofereix una sessió inaugural oberta a tots els públics.)
 • Durada total: 45 hores (38,5 hores de sessions en directe o enregistrades i 6,5 hores de treball personal).
 • Lloc: en línia (sessions en directe i sessions enregistrades).
 • Llengua: castellà (90% de les sessions) i català (10%).
 • Preu: 35 euros.
 • Places: limitades (25 places).
 • Inscripcions: entre el 20 de setembre i el 8 d’octubre de 2021 a: https://www.ciemen.cat/cursos-i-seminaris/escola-ciemen-2021/
 • Acreditació: certificat d’assistència per als participants que assisteixin a un mínim del 80% de les hores del curs. L’Escola del CIEMEN és una activitat reconeguda oficialment pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
 • Coordinació acadèmica: Elena Ferreiro i David Forniès.
 • Consell assessor: Antoni Estradé, Mariona Lladonosa, Montse López Amat i Albert Noguera.
 • Informació i coordinació tècnica: Elena Ferreiro · secretaria@ciemen.cat

Data

Dimecres 13 octubre 2021 - Dimecres 22 desembre 2021
En curs...

Més informació

Llegir més

lloc

En línia
Totes les temàtiques

Organitzador

CIEMEN
Tel
934 443 800
Email
secretaria@ciemen.cat
Web
https://www.ciemen.cat/
Inscriu-te!