Dissidència: com treballem el sistema sexe-gènere a l’entitat

La vostra entitat és inclusiva amb les persones no binàries? Teniu la voluntat de treballar el no binarisme dins de les vostres entitats però us falten eines? Com podem educar a infants i joves des d’una perspectiva LGBTI+? 

Des del CJB i el CRAJ us convidem a totes aquelles caps, monis i educadores d’entitats per treballar com aplicar les propostes pedagògiques de la guia ‘Desviades!’ (CJB). 

Així doncs, posarem en pràctica algunes de les activitats proposades al dossier pedagògic, adquirint eines per acompanyar i abordar discriminacions que rebin infants i joves, com també promoure el pensament crític, aclarir conceptes i sobretot desmuntar el sistema sexe-gènere.

A més, la formació pretén posar l’atenció en la consciència dels propis privilegis i/o opressions per a no reproduir dinàmiques discriminatòries com a facilitadores, així com treballar per la visibilització del col·lectiu LGBTI+.

A la guia ‘Desviades!’ (CJB) s’hi recullen continguts teòrics sobre les identitats i les expressions de gènere, les orientacions afectivosexuals i el qüestionament de la norma cisheteropatriarcal i del binarisme. D’altra banda, el dossier pedagògic serveix per passar a la pràctica i inclou materials per obrir una reflexió d’aquestes temàtiques i qüestionar el binarisme que impera, també, a les associacions i col·lectius.

La càpsula serà a càrrec de Joi Pineda.

Inscripcions

Aquesta formació ja no admet inscripcions! Consulta la resta de formacions a: Formació del CRAJ

Recursos d’interès sobre la temàtica

Si teniu dubtes o voleu més informació, poseu-vos en contacte amb nosaltres escrivint a info@crajbcn.cat, trucant al 93 265 52 17 o per Telegram o WhatsApp. A més, us animem a consultar la resta de formacions sobre temàtiques associatives que oferim!

Data

Dijous 19 maig 2022
Realitzat!

Horari

18:00 - 20:00

Preu

Gratuït, places limitades

lloc

Espai Jove La Fontana
Carrer Gran de Gràcia, 190, 08012 Barcelona
Web
https://lafontana.org/
Totes les temàtiques

Organitzador

CRAJ
Tel
932 655 217
Email
info@crajbcn.cat
Web
https://crajbcn.cat/

Altres organitzadors

Consell de la Joventut de Barcelona (CJB)
Tel
932 654 736
Email
cjb@cjb.cat
Web
https://www.cjb.cat/