Curs d’atenció a la sexualitat en l’adolescència

Aquest curs ha esdevingut un clàssic en l’oferta formativa a Catalunya –aquesta és la 25a edició- i continua atraient l’interès de professionals. Cada any el curs compta amb la presència de professionals expertes de primer nivell de l’àmbit sanitari, psicològic i social que aborden temàtiques diverses de l’adolescent, sempre oferint una visió polièdrica i pluridisciplinar. Des d’una perspectiva basada en els Drets, en el respecte a la decisió de l’adolescent i en la mirada de gènere, es debat sobre l’entrevista amb el/la jove, com viu la seva sexualitat o el treball amb les famílies entre molts d’altres temes.

Sobre l’edició del 2021

Enguany el curs del CJAS arriba a la 25a edició. Per celebrar aquesta fita hem centrat com a vertebrador de totes les càpsules, l’atenció a la població adolescent i jove. Així, el format serà presencial i tindrà una durada de 20 hores, els dimecres de 15.30 h a 19.30 h, amb una última sessió final de celebració i tancament del curs oberta a tots els públics.

Les sessions estan plantejades per repensar la mirada vers els joves així com també disposar d’eines més pràctiques per als diferents tipus d’intervencions que proposem.

Descarrega full programa

Com i quan?

Dates: 13,20, 27 d’octubre i 3, 10 i 17 de novembre de 2021

Horari: 15.30 h a 19.30 h

Format: Presencial. Lloc encara pendent de confirmar

Programa

Objectius
  • Millorar la comprensió de la població adolescent, dels seus comportaments i com els podem acompanyar en el procés de creixement.
  • Compartir les diferents experiències  professionals i reflexionar sobre l’atenció a l’adolescència des d’una mirada global.
  • Mostrar diferents eines metodològiques en relació a la salut afectiva i sexual, útils per a la pràctica quotidiana, tant pel que fa a l’atenció i l’educació,  com per al treball comunitari.
  • Analitzar el treball assistencial des d’un punt de vista multidisciplinari i complementari entre els diferents serveis d’atenció en salut.
Metodologia

Activa, basada en la participació.  Exposicions teòriques i discussió entorn dels temes presentats.  Treball sobre casos pràctics, tallers i dinàmiques grupals.

Participants

Professionals de la salut, l’educació i l’àmbit social (medicina, infermeria/llevadoria, treball social, psicologia, educació  social, mestres,…) i altres professionals en contacte i amb interès en l’adolescència.

Preus

240 € en general

130€ professionals d’ONG

120 € sòcies de L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius (Per fer-se soci/sòcia lassociacio.org/socies)

Inscripcions

Ja et pots inscriure al curs en el següent formulari. Us guardarem la plaça 120 hores abans no feu el pagament per fer la reservar definitiva. (Veure normativa inscripció)

Més informació: administracio@centrejove.org / 934 157 539

Data

Dimecres 13 octubre 2021 - Dimecres 17 novembre 2021
En curs...

Horari

15:30 - 19:30
Totes les temàtiques

Organitzador

Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJAS)
Tel
934 157 539
Email
administracio@centrejove.org
Web
https://centrejove.org