Cures en col·lectiu: més enllà del “com estem”

En aquesta formació posarem a debat i aprofundirem sobre el concepte de les cures. Ens trobem que l’hem introduït en els discursos de les nostres entitats, però a la pràctica sovint acabem quedant-nos en aspectes que no impliquen necessàriament una transformació de caràcter més estructural: una roda inicial de com estem a l’inici de les assemblees, una comissió que no s'acaba prioritzant en el dia a dia... o bé portem les cures en un pla individual del que "jo sento i necessito" sense tenir en compte a vegades la perspectiva col·lectiva.

Per tal de trencar amb concepcions que ens porten a entendre el “cuidar-se” com un fet individual que té repercussions negatives en les entitats o grups, es plantejarà la necessitat d’aclarir i consensuar el que tenim en comú i ens uneix per fer de les cures una proposta que ens ajudi a anar més enllà com a col·lectius.

A càrrec de Maria Gordillo, estudiant de psicologia i militant de diversos col·lectius com Hora Bruixa, des d'on ha treballat l'àmbit de les cures.

Continguts de la formació
 • De què parlem quan parlem de cures
  • Com estem entenent i aplicant les cures actualment a les nostres entitats? 
  • Origen i marc conceptual de les cures
  • Particularitats i reptes en el si de les entitats
 • Partim de valors conjunts per cuidar-nos entre totes
  • Necessitats individuals vs necessitats del col·lectiu
  • Expectatives i exigències diferents respecte a la feina en comú
  • Vida personal i vida compartida en el si del projecte
  • Els projectes compartits com a espai de suport emocional dels individus que hi participen.
Inscripcions

Obrirem les inscripcions d’aquesta formació tres setmanes abans del seu inici. Si vols que t'avisem un cop s'obrin, pots clicar a "M'interessa" i facilitar-nos les teves dades de contacte.

Recursos d’interès sobre la temàtica 
Si teniu dubtes o voleu més informació, poseu-vos en contacte amb nosaltres escrivint a info@crajbcn.cat, trucant al 93 265 52 17 o per Telegram o WhatsApp. A més, us animem a consultar la resta de formacions sobre temàtiques associatives que oferim!

M’INTERESSA

Data

Dimecres 21 desembre 2022

Horari

18:00 - 20:30

Preu

Gratuït, places limitades

lloc

Espai Jove Palau Alòs
C/ de Sant Pere Més Baix, 55
Totes les temàtiques

Organitzador

CRAJ
Tel
932 655 217
Email
info@crajbcn.cat
Web
https://crajbcn.cat/