Convocatòria per crear xarxes europees d’organitzacions culturals i creatives i fer front als reptes comuns

Convoca

Comissió Europea

Termini de presentació

26/08/2021

Descripció

El Programa Europa Creativa reuneix accions de suport als sectors culturals i creatius europeus. Una de les branques d’aquest programa es la CULTURAL, que millora la cooperació artística i cultural a nivell europeu, per tal de donar suport a la creació d’obres europees i enfortir la dimensió econòmica, social i externa de la innovació i la mobilitat als sectors culturals i creatius europeus. 

Aquesta convocatòria d’acció de suport a les xarxes europees d’organitzacions culturals i creatives té com a objectiu millorar les capacitats dels sectors culturals i creatius europeus per afrontar reptes comuns i fomentar els talents, innovar, prosperar i generar llocs de treball i creixement. 

Aquesta acció donarà suport als projectes implementats per xarxes d’organitzacions culturals europees altament representatives, plurinacionals i basades en l’afiliació, que cobreixen una àmplia gamma de països participants a l’Europa Creativa. Les xarxes han de tenir una missió compartida, regles de governança i drets i obligacions dels membres, tal com s’especifica formalment (als “estatuts” o equivalents) i acorden els seus membres. Les xarxes haurien d’estar compostes per una entitat coordinadora i els seus membres. 

Les propostes haurien d’abordar una o diverses de les prioritats específiques següents: 

  • augmentar l’accés cultural i la participació en la cultura, així com el compromís i el desenvolupament del públic. 
  • construir la capacitat per ser actiu a nivell internacional a Europa i més enllà. 
  • contribuir al Pacte Verd Europeu. 
  • ajudar els sectors culturals i creatius europeus a aprofitar plenament les noves tecnologies per millorar la seva competitivitat.  

Les propostes han d’incloure activitats adequades per al reforç de les capacitats d’organitzacions i professionals actius en els sectors creatius i culturals. Aquestes activitats s’han de dissenyar específicament per abordar les prioritats escollides de la convocatòria d’una manera eficaç. 

Són elegibles les empreses (públiques o privades) establertes en un dels països participants al Programa d’Europa Creativa. Les xarxes europees que cobreixen exclusivament el sector audiovisual no són elegibles per al finançament d’aquesta acció. 

Documentació

Data

Dijous 26 agost 2021
Realitzat!

Més informació

Llegir més

Labels

Subvenció i ajuts públics
Totes les temàtiques
Inscriu-te!