Entitats juvenils: construïm espais antiracistes!

Som capaces d’identificar conductes racistes a l’entitat? Sabem com abordar situacions de racisme? Quines referents tenim en qüestions d’antiracisme? Considereu que la vostra entitat és antiracista?

Les violències no només les hem d’abordar un cop han ocorregut, sinó que com a entitat també hem de poder detectar-les amb antelació i prevenir-les. De la mateixa manera, és important sensibilitzar a les membres de l’entitat i a les que no ho són sobre què és el racisme i quines eines tenim per fer-li front.

Com a entitats juvenils hem de vetllar per generar espais segurs, allunyats de discursos d’odi com el racisme, i educar-nos per millorar els nostres espais cada dia. Per això, aquesta formació ofereix un espai on poder reflexionar sobre què és el racisme i com es manifesta en el dia a dia de l’associacionisme juvenil, així com oferir eines per al seu abordatge.

La formació serà a càrrec de SOS Racisme, una associació que treballa en la defensa dels drets humans des de l'acció antiracista, de manera independent, democràtica i des de l'acció de base, a través de la incidència política, l’atenció i denúncia i la sensibilització.

Comptarem també amb una presentació a càrrec de Habtam Broenn Castiñeira, treballadora i integradora social. Forma part d'un grup de noies joves etíops que es diu Shurruba i que promou la seva cultura per a les noves generacions. També forma part d’una recerca sobre sabers migrants a la Universitat de Barcelona i alhora és voluntària de SOS Racisme Catalunya i Black Barcelona.

Aquesta formació ha estat organitzada conjuntament amb el CRDH (Centre de Recursos en Drets Humans).

Continguts de la formació
  • Combatem el racisme dins i fora de l'entitat: detecció, prevenció i abordatge.  
  • Detecció de pràctiques racistes dins l'entitat
  • Com reeducar-nos per esdevenir una entitat antiracista
  • Recursos per a entitats 
Inscripcions

Cal inscriure’s prèviament a través del formulari que trobareu al final d’aquesta pàgina. Es prioritzaran les persones membres d’associacions i col·lectius de joves.

Recursos d’interès sobre la temàtica 

Si teniu dubtes o voleu més informació, poseu-vos en contacte amb nosaltres escrivint a info@crajbcn.cat, trucant al 93 265 52 17 o per Telegram o WhatsApp. A més, us animem a consultar la resta de formacions sobre temàtiques associatives que oferim!

Inscriu-te!

Entitats antiracistes: construïm espais segurs!
Tiquets disponibles: 86
The Entitats antiracistes: construïm espais segurs! ticket is sold out. You can try another ticket or another date.
Etiquetes:

Data

Dimarts 13 desembre 2022

Horari

18:00 - 20:30

Preu

Gratuït, places limitades

lloc

Centre Cívic Pati Llimona
Carrer del Regomir, 3
Totes les temàtiques

Organitzador

CRAJ
Tel
932 655 217
Email
info@crajbcn.cat
Web
https://crajbcn.cat/
Inscriu-te!