
Ciberbullying: Intervenció socioeducativa
Dates online
Del 20/09/2022 al 16/10/2022
Hores online
20 h
Descripció
La formació s’emmarca dins la formació subvencionada pel Consorci de Formació Contínua de Catalunya, en col·laboració entre l’Escola Efa i el Programa PDA Bullying d’Equip SEER (Salut i Educació Emocional). És un curs pensat per donar una resposta oberta a tota la comunitat del lleure educatiu, responent així a la necessitat actual de progrés en l’abordatge del fenomen Bullying i la seva versió digital, el CiberBullying.
#superarelbullying
Dirigit a
Tots els professionals interessats en abordar el fenomen Bullying i CiberBullying en entorns de lleure educatiu i sociocultural, i donar resposta als infants i joves implicats en una situació d’aquestes característiques.
Persones treballadores en actiu, aturades o autònoms.
Continguts
- Tractament i definició de l’assetjament escolar i l’assetjament digital.
- El procés de l’assetjament i les conseqüències a curt termini.
- La prevenció del “ciberbullying”.
- Tipologies d’assetjadors a l’escola.
- Tipologies de violència emmascarada: violència sexual, sexista, ideològica i psicològica.
- Les diverses formes d’agressivitat en la infància.
Objectius
- Conèixer i detectar similituds i diferències entre el bullying i les noves formes d’assetjament a les xarxes socials.
- Desenvolupar estratègies d’intervenció per a la protecció de les víctimes.
- Detectar les diferències entre les etapes de l’assetjament a l’espai digital i les etapes del bullying a l’aula.
- Analitzar el perfil del psicòpata digital.
- Analitzar les formes en què un grup pot generar i desenvolupar situacions d’assetjament.
- Examinar el perfil de l’assetjador i l’evolució de la víctima, així com la seva relació amb les fases del bullying.
- Comprendre el paper que desenvolupen les parts implicades en les situacions de bullying/ciberbullying i com evitar el seu empitjorament.
Metodologia
L’organització permet treballar de forma asincrònica. De forma que cada participant, dins dels límits d’inici i finalització de cada tasca, podrà realitzar el curs en el moment que més li convingui.
Es dissenya preveient una càrrega de treball per l’alumne de 5 hores setmanals i es recomana connectar-se a la plataforma, com a mínim, cada dos dies.
La comunicació amb el/la tutor/a es podrà realitzar a través de la plataforma moodle en la que es realitza el curs. Els seus dubtes es podran fer arribar a través de correu electrònic obtenint resposta en un temps màxim de 48 hores (excepte si la consulta es realitza en divendres).
Observacions
El curs no té cap cost directe per a l’alumne i està 100% subvencionada pel Consorci per a la Formació Continua de Catalunya. A l’hora de la inscripció s’haurà de presentar la capçalera de la nòmina, el rebut d’autònoms o el document DARDO, segons el cas particular.
Avaluació continuada i certificació
Per superar el curs s’han de realitzar totes les tasques en els terminis establerts (en el cas de que un alumne no pugui complir amb els terminis haurà de justificar-ho, prèviament, al tutor/a del curs, qui valorarà la possibilitat de fer una excepció).
Els terminis sempre seran setmanals, els mòduls s’obriran cada dilluns i s’hauran de realitzar les tasques abans del diumenge a les 23:55 h.
Per obtenir la certificació que atorga el Consorci per a la Formació Contínua i l’Escola Efa cal realitzar totes les activitats del curs, i obtenir la qualificació d’apte.