Cerca de noves voluntàries per a cobrir el servei del PILL (el Punt d’Intercanvi de Llibres) – Aula Ambiental Sagrada Família

El PILL és una iniciativa de l’Aula que pretén crear una xarxa d’intercanvi de llibres al districte de l’Eixample. No és només una botiga o un lloc on dipositar llibres vells, sinó que vol donar-li una segona vida a aquells llibres que la gent ja s’ha llegit i donar-los una nova oportunitat en mans d’una altra persona.

L’horari del PILL és el següent: tots els dilluns, excepte festius, de 10:30 h a 13:30 h i de 16:30 h a 19:30 h. Actualment estem buscant a una persona (o varies) que cobreixi l’horari de matins, d’una forma més o menys constant i continuada en el temps.

És voluntariat i per tant no hi ha remuneració.

Per aquelles possibles interessades en formar part del voluntariat del PILL que encara no coneguin el projecte especifiquem amb més detall que és i com funciona: al Punt d’Intercanvi de Llibres s’hi poden trobar novel·les i d’altres llibres d’interès general com història i filosofia, en català, castellà i altres idiomes, així com contes per a infants. Es regeix per una sèrie de pautes per a garantir el seu bon funcionament:

  • Els llibres s’intercanvien 1 a 1, fins un màxim de 3 llibres per persona i dia.
  • Els llibres han de ser edicions actuals i estar en bon estat.
  • S’intercanviaran novel·les i llibres de lectura infantil (novel·la juvenil NO) en català, castellà, anglès i francès.
  • No s’accepten: llibres de text, acadèmics, guies, manuals, volums i col·leccionables.
  • S’han de procurar els intercanvis equitatius. La qualitat dels llibres que es trobaren al PILL depèn de la qualitat dels que la gent deixa.

A continuació especifiquem les tasques i aptituds que hauran de complir les possibles voluntàries:

Què necessitem?

Una persona que tingui disponibilitat els dilluns al matí en la franja de 10.30 a 13.30 h, per encarregar-se de gestionar els intercanvis de llibres i procurar el bon funcionament del servei (sempre complint amb les mesures de higiene i seguretat).

Busquem una persona sociable, que li agradi el contacte amb la gent i la lectura.

Quines tasques i responsabilitats tindria?

Donar la benvinguda i informar que és el PILL, en cas de rebre noves usuàries al servei. Demanar les dades personals per a complir amb la llei de rastreig de casos positius de Covid-19. Recollir els llibres que la gent porta per a fer l’intercanvi (3 màxim per persona). Assegurar-te del bon estat dels llibres per a l’intercanvi. I…gaudir d’estar rodejat/da de bona literatura i companyia!

Les persones interessades poden contactar a: info@aulambiental.org

Data

Diumenge 12 desembre 2021
Totes les temàtiques

Organitzador

Aula Ambiental Sagrada Família
Tel
934 350 547
Email
info@aulambiental.org
Web
https://aulambiental.org/