Associacionisme i muntanya: anem prou preparades?

Fem sortides a la muntanya a la nostra entitat? S’aposta per l’excursionisme com a eina educativa? Hem deixat de fer excursions per manca de formació o experiència o per por als riscos? Tenim prou recursos en l’organització d’activitats en aquest medi? Anem prou preparades?

L’excursionisme ha estat i és un dels trets d’identitat més importants de l’educació en el lleure a Catalunya; com una pràctica esportiva, però també com una potentíssima eina pedagògica que entre altres coses ens permet descobrir i estimar l’entorn i fomentar la cohesió i el treball en equip.

Sovint, però, en moltes entitats aquest àmbit es deixa de treballar o no es potencia de la mateixa manera depenent de la composició de l’equip de monitores o caps del moment. També, en altres casos, es fan males planificacions i per falta d’experiència o formació es corren riscos innecessaris i es pateixen accidents per no anar prou preparades.

En aquesta formació volem donar eines i recursos per fomentar així les activitats segures a la muntanya, tant en conducció de grups, com en matèria de planificació de rutes, orientació i altres elements de seguretat. La formació serà a càrrec d’una persona tècnica del Centre Excursionista de Catalunya (CEC), institució capdavantera del muntanyisme a Catalunya.

Continguts de la formació
  • Conducció de grups: coneixença del grup, nivell tècnic, ràtios...
  • Preparació de l’itinerari o ruta: conceptes bàsics d'orientació, mapa, cartografia, càlcul d'horaris i aplicacions mòbils
  • Previsió meteorològica, seguiment i gestió d'aplicacions mòbils
  • Farmaciola i elements de seguretat en grup
Inscripcions

Obrirem les inscripcions a aquesta formació tres setmanes abans del seu inici. Si vols que t'avisem un cop s'obrin, pots clicar a "M'interessa" i facilitar-nos les teves dades de contacte.

Recursos d’interès sobre la temàtica

Si teniu dubtes o voleu més informació, poseu-vos en contacte amb nosaltres escrivint a info@crajbcn.cat, trucant al 93 265 52 17 o per Telegram o WhatsApp. A més, us animem a consultar la resta de formacions sobre temàtiques associatives que oferim!

M’INTERESSA

Etiquetes:

Data

Dimarts 14 març 2023

Horari

18:30 - 20:30

Preu

Gratuït, places limitades

lloc

Centre Excursionista de Catalunya
C/ del Paradís, 10
Totes les temàtiques

Organitzador

CRAJ
Tel
932 655 217
Email
info@crajbcn.cat
Web
https://crajbcn.cat/