Abús sexual infantil: detecció i abordatge en el lleure educatiu

De què parlem quan parlem d'abús sexual infantil? Com podem detectar si ens trobem davant d’un infant, adolescent o jove que ha patit o està patint una situació de violència sexual? Quins són els passos que cal seguir?

L'abús sexual infantil s'engloba dins de les violències sexuals, una terminologia més àmplia i que, a poc a poc, es va reivindicant el seu ús.

Són una realitat oculta i més quotidiana del que imaginem, 1 de cada 5 infants en pateixen durant la infantesa o l’adolescència i la gran majoria de casos es donen en l'entorn de confiança de l'infant.

És per això que des de l'associacionisme juvenil tenim el repte d'erradicar les violències sexuals dels nostres espais i, alhora, tenim una gran oportunitat d'esdevenir espais segurs i còmodes pels infants i joves per propiciar revelacions. És important estar formades per entendre quines situacions engloba aquest concepte, com detectar-les i respondre davant d'aquestes.

Formació a càrrec de Mariona Bota, tècnica de prevenció de la Fundació Escolta Josep Carol. La Mariona és educadora social, i treballa amb l'objectiu d'incorporar la mirada preventiva de forma transversal en diferents projectes i serveis educatius de la Fundació. Alhora, també s'encarrega de fer l'acompanyament en la gestió de situacions d'ASI a les caps d'Escoltes Catalans.

Continguts de la formació
 • Contextualització:
  • Què són les violències sexuals i l'ASI? Dades, creences i mites
 • Detecció i revelació:
  • Una pinzellada al desenvolupament psicosexual d'infants i joves
  • Fonaments de sospita o indicis
 • Abordatge:
  • I si ens trobem amb un cas, què fem?
  • Breus indicacions per conèixer i aterrar el protocol
Inscripcions

Aquesta formació ja s'ha realitzat! Consulta la resta de formacions a: Formació del CRAJ

Recursos d’interès sobre la temàtica

Si teniu dubtes o voleu més informació, poseu-vos en contacte amb nosaltres escrivint a info@crajbcn.cat, trucant al 93 265 52 17 o per Telegram o WhatsApp. A més, us animem a consultar la resta de formacions sobre temàtiques associatives que oferim!

Data

Dilluns 17 abril 2023
Realitzat!

Horari

18:00 - 20:30

Preu

Gratuït, places limitades

lloc

Espai Jove Casa Sagnier
Jardins d'Enric Sagnier
Totes les temàtiques

Organitzador

CRAJ
Tel
932 655 217
Email
info@crajbcn.cat
Web
https://crajbcn.cat/