Acompanyament gratuït en gestió de conflictes, agressions masclistes i ASI!

Darrera actualització: 31 gener 2023
Temps de lectura: 4 min.

Comparteix:

Cerca..
Filtra contingut
Tipus de contingut
Actualitat
Coneixement
Plantilles
Temàtiques

S’ha produït un conflicte, una agressió masclista, o necessiteu suport amb l’acompanyament d’un cas d’abús sexual infantil a la vostra entitat i no sabeu com abordar-ho? Us falten eines, mecanismes o suport? Necessiteu compartir els vostres malestars? Teniu dubtes sobre la gestió que n’esteu fent o fins on podeu arribar com a entitat?

Des del Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ) i el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) obrim un acompanyament gratuït adreçat a entitats juvenils que estan abordant aquestes situacions.

En què consisteix l’acompanyament?

Aquest recurs pretén acompanyar a les entitats en el desenvolupament de les seves pròpies eines i mecanismes per afrontar aquestes situacions i generar així una transformació interna. Partirà de la reflexió crítica, la perspectiva feminista i la resolució de conflictes.

L’acompanyament serà a càrrec de diferents professionals, segons el tema que tracti:

 • Gestió de conflictes: a càrrec de La Lluerna.  Aquest acompanyament és per a entitats que, tenen ganes de fomentar una cultura de gestió de conflictes i prevenció d’aquests, així com adquirir eines i estratègies per a la cura de les relacions a l’entitat. També per aquelles que actualment es troben gestionant un conflicte relacional o de poder i necessiten eines i un acompanyament extern per fer-hi front.
 • Agressió masclista: a càrrec del Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJAS).  Aquest acompanyament és per a entitats que, arran d’una agressió masclista, decideixen respondre-hi col·lectivament assumint la responsabilitat i identificant l’impacte i el malestar que hagi pogut provocar la situació viscuda.
 • Abús sexual infantil: a càrrec de la Fundació Escolta Josep Carol. Aquest acompanyament és per a entitats que tenen ganes de fomentar una cultura en prevenció de l’abús sexual infantil, així com de rebre suport per a la gestió d’un cas d’ASI, ja sigui entre menors, majors-menors d’edat o amb persones externes a l’entitat. També s’ofereix acompanyament per aquelles entitats que els preocupen les conductes inadequades al voltant de la relació amb menors al si de l’entitat.

Si el vostre cas no queda ben bé recollit dins de cap d’aquests tres àmbits, podeu contactar amb nosaltres igualment i veurem com us podem ajudar!

Què inclou el servei?

 1. Primer contacte amb el CRAJ i derivació al servei professional corresponent. Valoració del tipus d’acompanyament, de l’encaix en els diferents àmbits i la revisió dels criteris d’inclusió d’aquest, segons la situació viscuda i els seus elements.
 2. Primera reunió d’exposició de la situació amb les professionals que acompanyaran el cas. Trobada inicial amb l’equip, entitat o assemblea per abordar la situació, comprendre el cas i avaluar les necessitats del procés (nombre de sessions, agents que hi intervenen, etc.).
 3. Sessions d’acompanyament. Primers passos per a l’abordatge i per implementar els canvis en el si de l’entitat. L’acompanyament tindrà un mínim de dues sessions, que seran ampliables segons la necessitat del procés de l’entitat.
 4. Reunió de seguiment amb el CRAJ. Sessió de valoració de l’estat de l’entitat després d’un període de 3 a 6 mesos des d’haver finalitzat l’acompanyament.

Qui hi pot participar?

Associacions i col·lectius de joves de la ciutat de Barcelona. En aquest article exposem que entenem des del CJB i el CRAJ, per associacionisme juvenil.

Fins quan es pot sol·licitar?

El servei de consultoria estarà disponible durant tot l’any 2023, exceptuant el mes d’agost.

I com es pot sol·licitar?

Si esteu interessades podeu clicar el botó “M’interessa” i facilitar-nos les vostres dades de contacte perquè ens puguem posar en contacte amb vosaltres!

T'ha estat útil aquesta informació?

  POLÍTICA DE PRIVACITAT. De conformitat amb el que estableix el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (GDPR), i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), t'informem de:

  El responsable de les dades facilitades lliurement és el Consell de la Joventut de Barcelona (NIF V08825804), amb seu a l’Espai Jove La Fontana, carrer Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona, telèfon 93 265 4736 i correu electrònic cjb@cjb.cat. En nom de l'organització tractem la informació que ens facilites amb la finalitat d'oferir el servei sol·licitat. D’acord amb els convenis de gestió cívica dels diferents serveis entre el Consell de la Joventut de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, aquests drets podran ser cedits total o parcialment a l’Ajuntament de Barcelona, amb el mateix objectiu d’activitat que regula el conveni de gestió. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal.

  Així mateix, t’informem que pots exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les teves dades i els de limitació i oposició al seu tractament tot adreçant-te a carrer Gran de Gràcia, 190-192, 08012, Barcelona (Barcelona), escrivint al correu dades@cjb.cat o reclamant a aepd.es.

  Accepto la Política de privacitat.